Τετάρτη, Νοεμβρίου 25, 2015

Οι άνθρωποι που ταξιδεύουν στις οροφές των τρένων

elsosdgraf1
Ο εκκεντρικός καλλιτέχνης γκράφιτι Swampy, γεννήθηκε και ανδρώθηκε στις ακτές της Καλιφόρνια και φυσικά η παρανομία μάλλον ρέει στο αίμα του. Ο τίτλος του τελευταίου του λευκώματος NBD (από τη λέξη Northbound), αφορά σε ένα ταξίδι που έκανε πριν από πέντε χρόνια διασχίζοντας τις ΗΠΑ.
Στις 132 σελίδες του, μοιράζεται με το κοινό τις φωτογραφίες που τράβηξε από το τολμηρό, αν μη τη άλλο, ταξίδι του από το Μεξικό στην Αλάσκα. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στον τρόπο με τον οποίο ταξίδεψε: σκαρφαλώνοντας από τη μια κορυφή ενός τρένου στην άλλη, φυσικά χωρίς να πληρώσει ούτε ένα δολάριο.
Ο καλλιτέχνης παραδέχεται ότι με τη μέθοδο αυτή, βίωσε μια πρωτόγνωρη αίσθηση μοναξιάς ενώ λέει ότι αυξάνεται στα ύψη η αδρεναλίνη και φυσικά έτσι περιφρονεί και την εξουσία. Ο Swampy, προκειμένου να πείσει το κοινό του, υποστηρίζει ότι το τρένο συμβολίζει τον καπιταλισμό με την μεταφορά των αγαθών ενώ λέει για τον εαυτό του και τους άλλους «συνταξιδιώτες» του ότι ανταγωνίζονται το σύστημα.
«Βρίσκεσαι στην κορυφή ενός "τέρατος" το οποίο δε μπορεί να σε δει», λέει. Από το βιβλίο του καλλιτέχνη, παρελαύνουν και άλλοι άναρχοι ταξιδιώτες, οι οποίοι ζουν αντισυμβατικά και ελεύθερα, όπως δηλώνουν.
elsosdgraf2 elsosdgraf3 elsosdgraf4 elsosdgraf5 elsosdgraf6 elsosdgraf7 elsosdgraf8 elsosdgraf9 elsosdgraf10 elsosdgraf11 elsosdgraf12 elsosdgraf13http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);