Τετάρτη, Δεκεμβρίου 31, 2014

Δείτε πόσα ένσημα έχετε


Τη δυνατότητα να παρακολουθούν με ένα «κλικ» στον υπολογιστή τον ασφαλιστικό τους βίο έχουν από τη Δευτέρα 5,3 εκατομμύρια εργαζόμενοι. Στο «ασφαλιστικό βιογραφικό» σε πρώτη φάση καταγράφονται τα ένσημα των τελευταίων 21 ετών, ενώ μέσα στο 2015 θα απεικονίζεται το σύνολο του εργασιακού βίου.

Το μέτρο θα «συνδυαστεί» με την καθιέρωση Ενιαίου Κέντρου Απονομής Συντάξεων, το οποίο θα εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους ανεξαρτήτως φορέα. Στο νέο κέντρο -που θα στελεχωθεί από υπαλλήλους όλων των Ταμείων- θα κατευθύνεται το σύνολο των αιτήσεων για έκδοση σύνταξης.
Στόχος των παρεμβάσεων είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία απονομής σύνταξης, καθώς ο χρόνος αναμονής φτάνει ακόμα και τα δύο χρόνια (κυρίως στη διαδοχική ασφάλιση). Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζεται ακόμα περισσότερο χρόνος για την επικουρική σύνταξη, με αποτέλεσμα να δοκιμάζεται η υπομονή των ασφαλισμένων.
Τις προωθούμενες αλλαγές παρουσίασε την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος σημείωσε πως με τις νέες ρυθμίσεις «λύνεται οριστικά το μεγάλο πρόβλημα της αναμονής για σύνταξη».
Η διαδικασία είναι απλή: οι εργαζόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.atlas.gov.gr και να επιλέξουν «Ασφαλιστικό Βιογραφικό». Στη συνέχεια πρέπει να καταχωρίσουν τους κωδικούς τους στο Τaxis και τον ΑΜΚΑ τους.
Αμέσως θα εμφανιστούν στην οθόνη τους συνοπτικά τα διαστήματα ασφάλισης σε κάθε φορέα και με την επιλογή εκτύπωση θα δουν αναλυτικά την πλήρη ανάλυση.
Μπορούν έτσι να εκτιμήσουν τον συνολικό χρόνο ασφάλισής τους, να διαπιστώσουν έγκαιρα πιθανές ελλείψεις αλλά και να παρακολουθούν από εδώ και στο εξής κάθε μήνα την απρόσκοπτη ενημέρωση του λογαριασμού τους.
http://www.ifmedia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);