Πέμπτη, Οκτωβρίου 03, 2013

Κίνα: Δεκάδες νεκροί από σμήνη μελισσών δολοφόνων

 
Μια από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις εντόμων που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες στην επαρχία Shaanxi της κεντρικής Κίνας, με περισσότερους από 41 νεκρούς και άλλους 1.600 να βρίσκονται στα νοσοκομεία με 37 ακόμη περιπτώσεις να βρίσκονται σε κατάσταση απολύτως οριακή για τη ζωή τους.
Υπεύθυνα για αυτό το μαζικό χτύπημα είναι σμήνη ασιατικών μελισσών-κηφήνων, των μεγαλύτερων του είδους στον κόσμο, με άνοιγμα φτερών οκτώ περίπου εκατοστών ενώ το θανατηφόρο τους δηλητήριο εγχύεται από κεντρί μήκους 6 χιλιοστών.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν άτομα που εργάζονταν σε αγροτικές περιοχές, ωστόσο πολλά σμήνη κατάφεραν να φτάσουν και σε αστικές περιοχές.

Η δραματική αύξηση των επιθέσεων έχει οδηγήσει την κυβέρνηση στη δημιουργία εξειδικευμένων ιατρικών ομάδων οι οποίες παρέχουν άμεση βοήθεια στους τραυματίες.

Εξαιρετικά ανήσυχοι ωστόσο είναι και οι επιστήμονες οι οποίοι λένε χαρακτηριστικά πως δεν πρόκειται για κάποιο απλό είδος εντόμων αλλά για κανονικά αρπακτικά με απίστευτα επιθετική συμπεριφορά, ειδικά μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου που αποτελεί γι' αυτά, περίοδο αναπαραγωγής. Ωστόσο η αγριότητα της συμπεριφοράς τους φέτος δείχνει να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και λόγω του εξαιρετικά ξηρού και ζεστού καλοκαιριού που προηγήθηκε. 

http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);