Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2013

Το πρώτο ρολόι που υπολογίζει την ημερομηνία θανάτου

Ένα ρολόι που υπολογίζει πότε θα πεθάνει ο κάτοχός του και μετρά αντίστροφα μέχρι το μοιραίο ανέπτυξε ο Σουηδός εφευρέτης Fredrik Colting.
Το ρολόι ονομάζεται Tikker και έχει γίνει γνωστό ως το «ρολόι του θανάτου» αν και ο δημιουργός του το αποκαλεί «ρολόι της ευτυχίας» καθώς, όπως λέει, σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν κάθε δευτερόλεπτο της ζωής και να απολαύσουν τον χρόνο που τους έχει απομείνει.
Για υπολογιστεί η ημερομηνία θανάτου, ο κάτοχος του ρολογιού πρέπει να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το ιατρικό του ιστορικό, τις διατροφικές του συνήθειες, αν καπνίζει, αν πίνει, αν γυμνάζεται, πόσο ζυγίζει και αν στην οικογένειά του υπάρχουν περιστατικά καρκίνου, διαβήτη και άλλων ασθενειών.
Μετά την εισαγωγή των στοιχείων το ρολόι υπολογίζει την ημερομηνία θανάτου και ξεκινά την αντίστροφη μέτρηση.
Η πρώτη σειρά στην οθόνη του ψηφιακού ρολογιού δείχνει το έτος, τον μήνα και την ημέρα. Η δεύτερη σειρά μετρά αντίστροφα τις ώρες, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα, ενώ η τρίτη δείχνει την τοπική ώρα.
«Ο θάνατος δεν εκπλήσσει κανέναν όμως στη σύγχρονη κοινωνία σπάνια μιλάμε για αυτό το θέμα. Νομίζω πως αν γνωρίζαμε πότε θα πεθάνουμε θα κάναμε καλύτερες επιλογές κατά τη διάρκεια της ζωής μας», δήλωσε ο εφευρέτης του ρολογιού.
Το μακάβριο ρολόι θα ξεκινήσει να πωλείται τον Απρίλιο έναντι 59 δολαρίων.
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);