Σάββατο, Φεβρουαρίου 16, 2013

Το κρέας αλόγου που βρέθηκε στον κιμά ίσως είναι... γάιδαρος!

 Το κρέας αλόγου που βρέθηκε στον κιμά ίσως είναι... γάιδαρος!
Εκτός ελέγχου είναι πλέον το διατροφικό σκάνδαλο με κρέας αλόγου που βρέθηκε σε μπιφτέκια σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία.
Oι υγειονομικές αρχές της Ευρώπης έχουν σημάνει συναγερμό μετά τον εντοπισμό κρέατος αλόγου αντί βοδινού σε μπιφτέκια και προμαγειρεμένα κατεψυγμένα λαζάνια, τα οποία βρίσκονταν προς πώληση σε σούπερ μάρκετ σε Βρετανία και Γαλλία.
Όμως, νέες αποκαλύψεις του Independent δίνουν και νέα διάσταση στο σκάνδαλο. Σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, το κρέας αλόγου μπορεί τελικά να είναι κρέας γαϊδάρου!
Βρετανία, Γαλλία, Σουηδία, Ιρλανδία, Ρουμανία φέρεται να βρίσκονται στην “κόκκινη ζώνη” καθώς έχουν φτάσει μολυσμένα προϊόντα στις αγορές τους. Ειδικότερα η Ρουμανία, οποία εξετάζει ισχυρισμούς ότι είναι υπεύθυνο ένα από τα σφαγεία της για τη διοχέτευση μολυσμένου κρέατος στην αγορά. Ο υπουργός Γεωργίας της Ρουμανίας δήλωσε πριν από λίγο ότι έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ερευνήσουν το ενδεχόμενο εξαγωγής τέτοιου κρέατος. Ο Ευρωπαίος επίτροπος Γεωργίας θα συναντηθεί σήμερα με τον Ρουμάνο υπουργό Εξωτερικών για το θέμα.
Επτά γαλλικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν ήδη αποσύρει μοσχαρίσια προιόντα από τις εταιρείες “Findus” (εδρεύει στην Σουηδία) και “Comigel” (γαλλική εταιρεία) . Η κίνηση αυτή ακολούθησε την διαπίστωση ότι τρόφιμα που πωλούνται στην Ευρώπη και τη Βρετανία με την επιγραφή ως μοσχαρίσια, περιέχουν κρέας αλόγου. Η εταιρεία Findus έχει ήδη αποσύρει έτοιμα γεύματα σε Γαλλία και Σουηδία μετά τον εντοπισμό σε προμαγειρεμένα κατεψυγμένα λαζάνια που πουλήθηκαν στη Βρετανία έως και 100% κρέας αλόγου.
www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);