Σάββατο, Φεβρουαρίου 23, 2013

Πρόστιμο 504 δολάρια ακόμη και για μια... γόπα

Πρόστιμο 504 δολάρια ακόμη και για μια... γόπα
Ο στόχος της πολιτείας της Βικτόρια της Αυστραλίας είναι ο εξής: να είναι ωραία και πεντακάθαρη! Και για να γίνει αυτό οι αρχές είναι πρόθυμες να επιβάλλουν τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες.
Ο πολιτειακός υπουργός Περιβάλλοντος, Ράιαν Σμιθ, δήλωσε ότι η νέα στρατηγική αποβλέπει στο να μην υπάρχουν σκουπίδια στους δρόμους, στα πάρκα και στις πλαζ και να εξοικονομηθούν 78 εκατ. δολάρια που δαπανούνται ετησίως για τον καθαρισμό της πολιτείας. Η διαφημιστική εκστρατεία παροτρύνει, επίσης, τους πολίτες να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και να θεωρούν καθήκον τους να δηλώνουν στις αρχές τους παραβάτες.
Το πρόστιμο για κάθε παραβάτη που πετά έστω και ένα σκουπίδι, ένα αποτσίγαρο, αγγίζει τα 504 δολάρια. Ενώ οι δήμοι έχουν το δικαίωμα να επιβάλουν πρόσθετα, επιτόπου πρόστιμα στους παραβάτες.
Κάθε χρόνο, τα σκουπίδια που μαζεύονται από τους δρόμους τα πάρκα, τις πλαζ και αλλού ανέρχονται σε 14.500 τόνους, ποσό που αναλογεί σε 3 κιλά ανά άτομο στη Βικτόρια.
Η κυβέρνηση της Βικτόρια, στο πλαίσιο της στρατηγικής να διατηρήσει την πολιτεία πεντακάθαρη, θα δαπανήσει 1,5 εκατ. δολάρια τα επόμενα δύο χρόνια γι' αυτόν το σκοπό, ζητώντας τη συνεργασία των δήμων, επιχειρηματιών και πολιτών γενικότερα.
http://www.news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);