Σάββατο, Απριλίου 16, 2011

FlyNano: Υπερελαφρύ Αεροσκάφος Που Δε Χρειάζεται Άδεια


Τι ζυγίζει μόλις 70 κιλά, πιάνει τελική ταχύτητα 140 χιλιόμετρα την ώρα, μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί στο νερό, χωράει έναν τολμηρό διάβολο και κοστίζει μόλις 39.000$;
Μάλιστα, καλά μαντέψατε, είναι το αεροπλάνο/βάρκα FlyNano του Aki Suoka με την εμπρόσθια φονική προπέλα του (καλά, αν δεν το μαντέψατε, μην στεναχωριέστε, ήταν κάπως δύσκολο).
Κατασκευασμένο από αγνά ανθρακονήματα, το FlyNano είναι ένα από τα πιο ελαφριά μονοθέσια αεροσκάφη που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Είναι επίσης και πολύ συμμαζεμένο. Με άνοιγμα πτερύγων μόλις 4,8 μέτρα και ύψος μόλις 1,5 μέτρα.
Με επιλογή τριών μοντέλων, το FlyNano μπορεί να πετάξει για 70 χιλιόμετρα με τους βενζινοκινητήρες των 24 και 35 ίππων και για 40 χιλιόμετρα με τον ηλεκτροκινητήρα.
Σύμφωνα με το Gizmag, εξαιτίας του υπερελαφρού βάρους του, συνήθως δεν απαιτείται άδεια για να το πετάξεις! Εντάξει, δε νομίζω ότι θα μου άρεσε η ιδέα να μπορεί οποιοσδήποτε να χειρίζεται ένα FlyNano, χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση, αλλά πάλι δε θέτω εγώ τους κανόνες σχετικά με το ποιός ή τι δε χρειάζεται άδεια.
Ανέφερα ότι το FlyNano δεν είναι σχεδιαστική σύλληψη και ότι θα αρχίσει να αποστέλλεται σε διάστημα τριών μηνών;

Πηγή: Dvice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);