Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2010

Το Facebook θα έχει τα δικά του e-mails

http://www.faretra.gr/images/mail_936893127.jpgΗ δημοφιλής σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook μπορεί να επιτρέπει τις ανταλλαγές μηνυμάτων μεταξύ των μελών της, ωστόσο όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι προτίθεται να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω και να προχωρήσει στην δημιουργία και e-mails. Μάλιστα, φημολογείται ότι o χρόνος μετρά αντίστροφα και η σχετική ανακοίνωση ίσως γίνει και εντός των προσεχών ωρών σε εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί στο Σαν Φρανσίσκο.

Το Facebook έχει περισσότερους από 500 εκατ. χρήστες παγκοσμίως και αναμένεται να ανακοινώσει τη δημιουργία συστήματος ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων, με κατάληξη «@facebook.com». Mάλιστα, διεθνή δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της επιθετικής στρατηγικής του απέναντι στις ανταγωνίστριες εταιρείες που έχουν μεγάλη κινητικότητα στον τομέα των e-mails, κυρίως η Google με το «Gmail» και δευτερευόντωςη «Yahoo» και η «Hotmail».

Εφόσον η φημολογία επιβεβαιωθεί, θα κλιμακώσει την κόντρα μεταξύ Google και Facebook. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η πρώτη αποφάσισε να μπλοκάρει την πρόσβαση του Facebook στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο Gmail, εμποδίζοντας τους χρήστες του να μεταφέρουν αυτόματα τα στοιχεία των επαφών τους σε άλλες ιστοσελίδες.

Παράλληλα,   αν και σε περίοδο κρίσης, η Google ανακοίνωσε αύξηση 10% στους μισθούς όλων των υπαλλήλων της, κίνηση που εκλήφθηκε από αρκετούς, ως μια προσπάθεια να εμποδίσει το προσωπικό της από το να εργαστεί στο Facebook.

Από την πλευρά του, το Facebook απάντησε απαγορεύοντας στη μηχανή αναζήτησης της Google να διαβάζει τα δεδομένα των χρηστών, ενώ αντίθετα το επιτρέπει στο Bing, τη μηχανή αναζήτησης της Microsoft. Τώρα κάνει το επόμενο βήμα, σε έναν διαδικτυακό πόλεμο που δεν δείχνει να έχει τέλος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);