Δευτέρα, Νοεμβρίου 22, 2010

Coca-Cola: Απέσυρε ποτήρια με καρκινογόνο ουσία

Σε απόσυρση 22.000 σετ ποτηριών που περιείχαν την καρκινογόνο ουσία κάδμιο ωθείται η Coca-Cola, επισημαίνοντας πως τα επίπεδα που ανιχνεύτηκαν είναι "πολύ χαμηλά και δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία"


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο όμιλος επισημαίνεται ότι η άμεση απόσυρση των 22.000 σετ ποτηριών αποφασίστηκε επειδή δεν ανταποκρίνονται στο επίπεδο ποιότητας που επιθυμεί. "Πρόσφατοι έλεγχοι έδειξαν πως η βαφή στην εξωτερική επιφάνεια των ποτηριών περιέχει κάδμιο, αλλά τα χαμηλά επίπεδα που ανιχνεύτηκαν δεν είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια και την υγεία", προστίθεται στην ανακοίνωση.
"Η Coca-Cola δεν κάνει παραχωρήσεις στα θέματα ποιότητας και είναι πιθανόν καμιά φορά να αποσύρουμε προϊόντα μας από την αγορά λόγω ποιότητας ακόμα και αν δεν προκαλούν ανησυχίες για την ασφάλεια ή αν έχουμε νομική υποχρέωση να το κάνουμε", τονίζεται στην ανακοίνωση, που καταλήγει με συγγνώμη προς τους πελάτες της.
Να σημειωθεί πως τα 22.000 σετ ποτηριών πωλούνται σε καταστήματα, αλλά και μέσω διαδικτύου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από τον περασμένο Μάρτιο.
Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο, η McDonald's απέσυρε 13 εκατομμύρια ποτήρια με τη φιγούρα του Σρεκ και άλλων χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων επειδή η βαφή που είχε χρησιμοποιηθεί περιείχε επίσης κάδμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);