Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2015

Εθνικό Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό


Ξεκίνησε το "Εθνικό Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό" από τη Γεν. Γραμμ. Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.
Πρόκειται για το A Chance for Children Foundation το οποίο ίδρυσε ο σκηνοθέτης του Baywatch μαζί με το International Swimming Hall of Fame, το Princess Charlene of Monaco Foundation, τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, και το ΚΕΕΛΠΝΟ, η ΕΣΔΥ, η ΕΟΥΔΑ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η ΠΕΝΕΛΦΑ και η ΣΕΕΔΑ το στηρίζουν για να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες στα ατυχήματα του νερού και την αθλητική ναυαγοσωστική.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πνιγμός και τα ατυχήματα στο νερό, αποτελούν σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στην Ελλάδα, πάνω από 400 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους κάθε χρόνο, ενώ πλήθος άλλων ατυχημάτων, όπως η μόνιμη παράλυση στην σπονδυλική στήλη από βουτιά και ο θάνατος από πρόσκρουση μηχανοκίνητου σκάφους με λουόμενο, είναι πολύ συχνά.
Στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου για τα Ατυχήματα, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας (ΓΓΔΥ) του Υπουργείου Υγείας, υλοποιεί το "Εθνικό Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό" και στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας από ατυχήματα στο νερό και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στους κινδύνους γύρω από το νερό.
Επιπροσθέτως, προσπαθούν να εκπαιδεύσουν το κοινό ώστε να είναι σε ετοιμότητα μέσω άσκησης και με προγράμματα αθλητικής ναυαγοσωστικής για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε στο http://sportlifesaving.blogspot.gr.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 εκπαιδευτικές ενότητες, από τα οποία ο εκπαιδευόμενος παίρνει ειδική βεβαίωση, οπτικό εκπαιδευτικό υλικό για τη διδασκαλία σε κατασκηνώσεις και άλλους φορείς, και μηνύματα μέσω φυλλαδίων  και τηλεοπτικών κοινωνικών σποτ για τον πνιγμό.
Το πρόγραμμα, το οποίο όπως λένε οι ειδικοί θα εμπλουτιστεί κι άλλο στο μέλλον, διατίθεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας στο http://www.moh.gov.gr/articles/ethniko-programma-asfaleias-sto-nero
Το Υπουργείο καλεί όλο τον κόσμο να δει το βίντεο του Εθνικού Προγράμματος με τίτλο: "Έλληνα Προφυλάξου από τον Πνιγμό" στο https://www.youtube.com/watch?v=AxcsQmW1Kso
 http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);