Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015

Υπό έλεγχο η φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου – Πέντε τραυματίες


Πέντε άτομα τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 8.20 το πρωί στα διυλιστήρια του Ασπροπύργου, με την κατάσταση του ενός εκ των τραυματιών να κρίνεται πιο σοβαρή.
Τα παραπάνω δήλωσε στον Ant1 ο διευθυντής Επικοινωνίας των ΕΛΠΕ Ευ. Στράνης προσθέτοντας πως η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Όπως είπε ο ίδιος, επίσημες ανακοινώσεις για τα αίτια του περιστατικού αναμένονται σε λίγο από την εταιρεία.
Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο είχαν σπεύσει προηγουμένως επτά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία ωστόσο δεν επενέβησαν καθώς την κατάσβεση της φωτιάς ανέλαβε η πυρασφάλεια των διυλιστηρίων.
Με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γρ. Στεργιούλης διευκρίνισε ότι το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο ήταν κλειστό λόγω εργασιών συντήρησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ατύχημα συνέβη σε μονάδα παράγωγης όπου εκδηλώθηκε φωτιά και στη συνέχεια έκρηξη. Πηγές των ΕΛΠΕ ανέφεραν ότι μεταξύ της εκδήλωσης φωτιάς και της έκρηξης, μεσολάβησε διάστημα περίπου δέκα λεπτών, γεγονός που απέτρεψε χειρότερες επιπτώσεις από το ατύχημα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο του συμβάντος βρέθηκαν καύσιμα, κάτι που παραπέμπει σε διαρροή. Ωστόσο οι έρευνες για τα αιτία του συμβάντος είναι σε εξέλιξη.
Και οι πέντε τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο, ενώ οι εργαζόμενοι του διυλιστηρίου έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία και οι εργασίες συντήρησης έχουν σταματήσει.
 http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);