Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015

Saint Pauli: μπογιά επιστρέφει τα ούρα σε όσους κατουρούν σε τοίχους [video]

Το Ζανκτ Πάουλι είναι μια γειτονιά του Αμβούργου της Γερμανίας διάσημη για την ποδοσφαιρική της ομάδα (Saint Pauli) και τις ελευθεριακές (αν όχι αναρχικές) πολιτικές πεποιθήσεις των οπαδών της.
Πρόκειται για μια “κακόφημη” γειτονιά του μεγαλύτερου λιμανιού της Γερμανίας όπου ανθίζουν οι οίκοι ανοχής και τα νυχτερινά καταστήματα.
Λόγω της έντονης βραδινής ζωής και της υψηλής κατανάλωσης οινοπνευματούχων ποτών, οι θαμώνες της περιοχής συχνά ουρούν όπου βρουν, σε τοίχους και πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα η γειτονιά να μυρίζει “τσίκνα”.
Οι ενοχλημένοι μόνιμοι κάτοικοι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και εκδικήθηκαν τους επονομαζόμενους και “Βιλντπίνκλερ” με έναν ευφάνταστο τρόπο.
Έτσι με πρωτοβουλία της ομάδας κατοίκων IG St Pauli δύο κτήρια που είχαν καταντήσει ουρητήρια βάφτηκαν με μία ειδική υδροφοβική μπογιά που επιστρέφει τα ούρα πίσω στον “ιδιοκτήτη” τους.
«Η μπογιά αυτή [που χρησιμοποιείται και στα πλοία] στέλνει απευθείας το μήνυμα ότι δεν είναι αποδεκτή η ούρηση  σ’ αυτόν τον τοίχο», είπε η Τζούλια Στάρον, η επικεφαλής της ομάδας των κατοίκων. «Η μπογιά προστατεύει τα κτήρια και τους κατοίκους και, κυρίως, στέλνει ένα μήνυμα ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή», πρόσθεσε.
Το πρόβλημα είναι το υψηλό κόστος της «ουροφοβικής» βαφής καθώς για μια επιφάνεια έξι τετραγωνικών μέτρων δαπανήθηκαν 500 Ευρώ.
Παρόλα αυτά η κα. Στάρον δηλώνει ότι «αν συγκρίνετε τη δουλειά που χρειάζεται για τον καθημερινό καθαρισμό των τοίχων και την απαίσια μυρωδιά αλλά και όλες τις παράπλευρες απώλειες, σίγουρα άξιζε τον κόπο» και τονίζει ότι η γειτονιά κατέφυγε σε αυτή την αντισυμβατική λύση καθώς οι κανονικές προειδοποιήσεις δεν απέφεραν καρπούς.
Δείτε το video! http://www.econews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);