Κυριακή, Ιουλίου 07, 2013

Βρετανία: Επιθέσεις γλάρων σε περαστικούς!

Συναγερμός έχει σημάνει στη μικρή βρετανική πόλη Πέρανπορθ, στην Κορνουάλη, όπου οι κάτοικοι δέχονται κυριολεκτικά επιθέσεις από γλάρους, με αποτέλεσμα να σημειώνονται σοβαροί τραυματισμοί.

Μπορεί στην Ελλάδα να τους θεωρούμε άκακους και μάλιστα να τους έχουμε συνδυάσει με τις καλοκαιρινές διακοπές -καθώς συνήθως πετούν γύρω από το πλοίο, που μας μεταφέρει σε ένα νησί-, στη Βρετανία ωστόσο αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα.

Το φαινόμενο βέβαια δεν είναι καινούργιο, ωστόσο κάθε χρόνο ολοένα και περισσότεροι γλάροι επιτίθενται στους κατοίκους, καθώς έχουν συνηθίσει την ανθρώπινη παρουσία.

Αυτή την περίοδο, οι γλάροι φτιάχνουν τις φωλιές τους και προστατεύουν τους νεοσσούς.

Δείχνουν, λοιπόν, να ενοχλούνται ιδιαίτερα από το θόρυβο και τα χρώματα, με αποτέλεσμα να ορμούν στους περαστικούς.

Οι γλάροι πετούν με υψηλή ταχύτητα, έχουν ιδιαίτερα μυτερό ράμφος και μεγάλο άνοιγμα φτερών, με αποτέλεσμα όταν "βουτούν" για επίθεση να μοιάζουν με ρουκέτες.

Από τις επιθέσεις τους, αρκετοί έχουν νοσηλευθεί με τραύματα στο κεφάλι αλλά και τραυματισμούς στα οστά, καθώς πέφτουν στο έδαφος για να προστατευθούν.

Επιθέσεις έχουν δεχθεί επίσης μικρά παιδιά και σκυλάκια, ενώ ένας ηλικιωμένος άνδρας πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες επιθέσεις γλάρων σημειώνονται στους υπαλλήλους του ταχυδρομείου, λόγω της φωτεινής κόκκινης στολής που φορούν.

Για τον λόγο αυτό, έχουν διακοπεί οι υπηρεσίες παράδοσης.

Τα εν λόγω θαλασσοπούλια, ο πληθυσμός των οποίων αυξάνεται στο Πέρανπορθ κατά 20% ετησίως, προστατεύονται από τη νομοθεσία.

 http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);