Κυριακή, Απριλίου 07, 2013

Ερευνητές Δημιουργούν Κλώνους από Κλώνους με Νέα Πρωτοποριακή Τεχνική


Μία τεχνική που κάνει την κλωνοποίηση πέντε φορές πιο πετυχημένη από προηγούμενες προσπάθειες, έχει εξελιχθεί από ομάδα βιολόγων στο κέντρο Riken Αναπτυξιακής Βιολογίας στην Ιαπωνία.
Σύμφωνα με το LiveScience, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν σαν βάση την τεχνική που πρωτοεμφανίστηκε στην κλωνοποίηση της Dolly το 1996, η πρώτη κλωνοποίηση θηλαστικού. Ωστόσο η μέθοδος αυτή έχει χαμηλό δείκτη επιτυχίας, και η κλωνοποίηση από κλώνο συχνά αποτυγχάνει.
Η νέα τεχνική της ομάδας προβλέπει την καλλιέργεια κυττάρων σε διάλυμα που απαγορεύει τα ένζυμα που τροποποιούν το DNA να αναπτυχθούν, έτσι αποφεύγονται οι γενετικές ανωμαλίες. Χρησιμοποιώντας αυτή την προσέγγιση αναφέρει το LiveScience, οι ερευνητές μπορούν πλέον να δημιουργήσουν ατελείωτη σειρά κλώνων. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν την νέα μεθοδολογία για να δημιουργήσουν 25 γενεές ποντικιών, και δεν παρατηρήθηκε καμία παρενέργεια στην τεχνική ούτε στην υγεία ή την μακροζωία των ζώων.
Οι βιολόγοι πιστεύουν ότι η τεχνική τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κλωνοποίηση ζώων για φάρμες ή για ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
Πηγή: The Verge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);