Τρίτη, Ιανουαρίου 01, 2013

Νέας γενιάς ακτίνα laser από την Darpa




Η DARPA έχει παρουσιάσει ένα φορητό σύστημα με όπλα λέιζερ το οποίο μοιάζει να είναι βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.
Η νέα εφαρμογή λέιζερ, δημιουργήθηκε από την General Atomics Aeronautical Systems με ένα προσαρμοσμένο σύστημα από μπαταρίες, και θα βοηθήσει στην αλλαγή του τρόπου των μελλοντικών αμερικανικών στρατιωτικών πολέμων.

Τα σημερινά στρατιωτικά συστήματα λέιζερ είναι ογκώδη κατασκευάσματα με μέγεθος περίπου όσο ενός επιβατικού αεροπλάνου, ενώ το προτεινόμενο όπλο της DARPA θα ζυγίζει περίπου 700 κιλά.

θα είναι αρκετά ικανό για να καταστρέψει έναν εισερχόμενο πύραυλο ή ένα αεροπλάνο και θα μπορεί να τοποθετηθεί μόνο σε σταθερά συστήματα άμυνας προς το παρών.

Το 150-κιλοβάτ λέιζερ στερεάς κατάστασης, είναι ένα όπλο αρκετά ισχυρό για να καταρρίψει μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή άλλους εναέριους στόχους, ενώ αναμένεται να είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του 2012.

Αν και η ιδέα των στρατιωτικών λέιζερ (ακτίνες θανάτου) και πυροβόλων όπλων ακτίνων, ενθαρρύνει όλα τα είδη των φαντασιώσεων των μελλοντολόγων, θα υπάρξουν σημαντικοί περιορισμοί σε αυτά τα όπλα.

Η αντοχή της δέσμης λέιζερ θα εξασθενεί πολύ από τα σύννεφα, τη θολότητα, και την σκόνη κάτι που μπορεί να περιορίσει την επιτόπια χρήση σε ζώνες πολέμου.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ένα παλαιότερο σύστημα ακτίνων laser.

Πηγή
http://periergaa.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);