Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2012

Καταπολέμησε την κακή αναπνοή .


Καταπολέμησε την κακή αναπνοή με 13 εύκολους και φυσικούς τρόπους (2)
Δε χρειάζεται να κάνεις τρεις φορές την ημέρα στοματικό διάλυμα για να διατηρήσεις καθαρή την αναπνοή σου. Χρησιμοποίησε σπιτικά φάρμακα και βγες από τη δύσκολη θέση, χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Διάβασε μερικά tips ώστε η αναπνοή σου να διατηρείται ευχάριστη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μην ξεχνάς ότι η υγιεινή του στόματος είναι εξίσου σημαντική με την υγεία όλου του υπόλοιπου σώματος.
1. Χρησιμοποίησε οδοντικό νήμα. Θα καταφέρει να απομακρύνει τις τροφές που αποθηκεύονται ανάμεσα στα δόντια (κάτι που οδηγεί στη δυσάρεστη αναπνοή).
2. Ξέπλυνε το στόμα σου με νερό και φύλλα από φασκόμηλο και μέντα.
3. Βάλε στην διατροφή σου σπόρια καρδάμου. Δίνουν μια γλυκύτητα στην αναπνοή και χρησιμοποιούνται ευρέως για αρωματική αναπνοή.
4. Πιες τσάι φτιαγμένο από σπόρους τριγωνέλλας.
5. Μάσησε μαϊντανό.
Καταπολέμησε την κακή αναπνοή με 13 εύκολους και φυσικούς τρόπους (4)
6. Μερικά βότανα και μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στην μαγειρική, αποτελούν φυσικά ενισχυτικά για την αναπνοή. Μερικά από αυτά είναι το γαρύφαλλο, ο μάραθος και ο γλυκάνισος. Πάρε ένα από αυτά σε μια σακκούλιτσα μαζί σου και μάσησέ το όταν το χρειαστείς.
7. Η σμύρνα είναι μια εξαιρετική λύση για την κακή αναπνοή, ενώ χρησιμοποιείται επίσης για να γιατρέψει λοιμώξεις του στόματος και πονόδοντους.
8. Φρέσκα βότανα όπως η πυραλίς και ο δυόσμος έχουν απαλή και δροσερή γεύση και ταυτόχρονα είναι καταπραϋντικά για τον λαιμό.
9. Φρούτα όπως το γκουάβα θα σε βοηθήσουν να μειώσεις σημαντικά την κακή αναπνοή στο στόμα.
Καταπολέμησε την κακή αναπνοή με 13 εύκολους και φυσικούς τρόπους (1)
10. Γενικά, να τρως φρούτα. Η βιταμίνη C που περιέχεται στα περισσότερα από αυτά εξουδετερώνει τα βακτήρια του στόματος και ενισχύει τη δροσερή αναπνοή.
11. Περιόρισε όσο μπορείς τον καφέ τα αλκοολούχα και τα αναψυκτικά. Μπορεί να σου είναι δύσκολο, όμως να ξέρεις ότι απελευθερώνουν διάφορες ενώσεις στο αίμα που προκαλούν την κακοσμία.
12. Μην ξεχνάς να βουρτσίζεις τη γλώσσα σου. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η γλώσσα θεωρείται μεγάλη εστία μικροβίων.
Καταπολέμησε την κακή αναπνοή με 13 εύκολους και φυσικούς τρόπους (3)
13. Με την καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού τουλάχιστον για δυο εβδομάδες, δύο φορές καθημερινά, θα μπορέσεις να μειώσεις τον αριθμό των βακτηρίων στο στόμα σου.
Πηγή: cosmo.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);