Τετάρτη, Ιουλίου 25, 2012

Δέκα Συντμήσεις Πληκτρολόγησης Στα Windows


Μπορεί να γνωρίζετε ήδη για το CTRL+ALT+DELETE και το ALT+TAB , αλλά τι συμβαίνει με το σημαντικό πλήκτρο F1? Και τι συμβαίνει αν πατήσετε το πλήκτρο Shift πέντε φορές? Διαβάστε τις δέκα συντμήσεις πληκτρολόγησης που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης των Windows.
1. CTRL+ALT+DELETE
To τελευταίο καταφύγιο (εκτός από το κουμπί τροφοδοσίας) για πολλούς χρήστες των Windows μετά από μια σοβαρή δυσλειτουργία, όπως το πάγωμα μιας εφαρμογής, είναι π συνδυασμός των τριών πλήκτρων που ανακαλεί τον Διαχειριστή Ενεργειών των Windows, όπου μπορείτε να εντοπίσετε και να τερματίσετε μια εφαρμογή εκτός ελέγχου.
Σημείωση: Στα Windows 7, το CTRL+ALT+DELETE ανακαλεί μια οθόνη με επιπλέον επιλογές εκτός του Διαχεριστή Ενεργειών των Windows , όπως να κλειδώσετε τον υπολογιστή, να αλλάξετε τον χρήστη, και να βγείτε από τον τρέχοντα λογαριασμό χρήστη.
2. ALT+TAB
Μια ακόμη σύντμηση πληκτρολογίου που κάθε χρήστης των Windows οφείλει να γνωρίζει. Πατήστε ALT+TAB για να ανακαλέσετε ένα τετράγωνο παράθυρο με εικονίδια που αντιπροσωπεύουν τις εφαρμογές που εκτελούνται , με επαναλληπτικό πάτημα του TAB πηγαίνετε στην εφαρμογή που επιθυμείτε, πατήστε Enter για να την κάνετε να έρθει στο προσκήνιο.
3. F1
Χρειάζεστε λίγη βοήθεια στον υπολογιστή σας? Πατήστε F1 στο πάνω μέρος του πληκτρολογίου για να ξεκινήσει ένα παράθυρο Βοήθειας για την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε, ή γενικά για την χρήση των Windows.
4. CTRL+ESC , ή το Πλήκτρο με το εικονίδιο των Windows
Σας δίνει άμεσα πρόσβαση στο μενού έναρξης, απλά χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα με τα βέλη για ναπάτε στην εφαρμογή, τον φάκελο ή την επιλογή που επιθυμείτε, πατήστε Enter για να την επιλέξετε.
5. ALT+F4
Κλείνει το ενεργό παράθυρο που έχετε ανοιχτό. Αν στο παράθυρο που κλείνετε είναι ανοιχτό κάποια εφαρμογή, η εφαρμογή τερματίζεται επίσης.
6. Πλήκτρο Windows + 'E'
Ξεκινά τον Windows Explorer, την εφαρμογή των Windows με την οποία βρίσκετε τις εφαρμογές, τους φακέλους τα αρχεία και τα έγγραφα σας στον υπολογιστή.
7. Πλήκτρο Windows + 'M'
Χρειάζεται αν δείτε την επιφάνεια εργασίας και έχετε πολλά παράθυρα ανοιχτά? Χρησιμοποιήστε αυτό τον συνδυασμό πλήκτρων για να ελαχιστοποιηθεί στην μπαρα εφαρμογών κάθε ανοιχτό παράθυρο, αποκαλύποντας την επιφάνεια εργασίας.
8. Πλήκτρο Windows + SHIFT + 'Μ'
Βρήκατε λοιπόν αυτό που ψάχνατε στην επιφάνεια εργασίας και θέλετε να επαναφέρετε τα παράθυρα που δουλεύατε? Με αυτό τον συνδθασμό των τριών πλήκτρων, επαναφέρετε όλα τα παράθυρα που είχατε ελαχιστοποιήσει στην μπάρα εφαρμογών.
9. Πλήκτρο Windows + 'L'
Σας στέλνει αμέσως στην αρχική οθόνη ταυτοποίησης του χρήστη των windows 8, ιδανικό να κρύβετε ότι κάνετε από απρόσκλητους επισκέπτες στον χώρο σας
10. Επανάληψη του πλήκτρου SHIFT πέντε φορές.
Τι γίνετε αν πατήσετε διαδοχικά και γρήγορα το πλήκτρο SHIFT πέντε φορές?  Απλά ενεργοποιείται μια λειτουργία των Windows , που λέγεται 'Sticky Fingers' (τα δάχτυλα που κολλάνε), η οποία σας επιτρέπει να πατάτε τα πλήκτρα shift, control, alt και το πλήκτρο των windows ένα κάθε φορά αντί όλα ταυτόχρονα, χρήσιμο για κάποιον που έχει δυσκολία να χειριστεί τους σύνθετους συνδυασμούς πλήκτρων.
Πηγή: heresthethingblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);