Σάββατο, Οκτωβρίου 24, 2015

Tesla: ηλεκτροκίνητα με αυτονομία 1200 χλμ και καμπίνα «χειρουργείο»

Αυτή τη στιγμή, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Tesla Model S με 430 χιλιόμετρα ξεπερνά σε αυτονομία κάθε άλλο αντίστοιχο όχημα στην αγορά.
Όμως η εταιρεία του Ήλον Μασκ δεν σταματά εκεί. Πρόσφατα ο οραματιστής επιχειρηματίας ανακοίνωσε ότι το μοντέλο της Tesla θα διανύει με μια μόνο φόρτιση 1000 χιλιόμετρα ως το 2017 και 1200 χιλιόμετρα ως το 2020.
Μιλώντας στη δανική τηλεόραση, ο Μασκ τοποθέτησε χρονικά την αύξηση της αυτονομίας εντός της επόμενης διετίας και αποκάλυψε ότι η εταιρεία δοκιμάζει ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης.
—Το πλέον αυτόνομο και καθαρό ηλεκτρικό SUV
Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, η Tesla ξεκίνησε και επίσημα την παραγωγή του ηλεκτρικού SUV, Tesla Model X στη μονάδα της στο Φρεμόντ της Καλιφόρνια και παρέδωσε τα πρώτα κομμάτια σε πελάτες της.
Tesla-Press-Gullwing-Doors-537x255Ο Ήλον Μασκ χαρακτήρισε το Model X ως το «ασφαλέστερο SUV που έχει ποτέ κατασκευαστεί». Κι αυτό διότι διαθέτει ένα φίλτρο αέρα δέκα φορές μεγαλύτερο από τα περισσότερα αυτοκίνητα.
Ειδικότερα, με το πάτημα ενός κουμπιού ενεργοποιείται ένα Φίλτρο Αέρα Σωματιδίων Υψηλής Απόδοσης (HEPA) το οποίο είναι δέκα φορές μεγαλύτερο από το φίλτρο ενός κανονικού αυτοκινήτου, είναι 300 φορές αποτελεσματικότερο στη δέσμευση βακτηρίων, 500 φορές αποτελεσματικότερο στη δέσμευση αλλεργιογόνων ουσιών και φιλτράρει ακόμα και ιούς.
Όταν μεγιστοποιείται η απόδοσή του, το φίλτρο εξαλείφει όλα τα βακτήρια και τα σπόρια, μετατρέποντας το Model X σε αποστειρωμένο «χειρουργείο».
Το όχημα μπορεί να μεταφέρει μέχρι επτά άτομα και αποσκευές βάρους ενός τόνου και έχει ροπή δυόμιση τόνους.
Οι επιδόσεις του συγκρίνονται με αυτές ενός σπορ αυτοκινήτου με 0-100 χλμ/ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα.
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);