2. Romanesco – Εξωτική παραλλαγή του κουνουπιδιού για τους λάτρεις της υψηλής… design γαστρονομίας!

3. Kohlrabi, Ινδία – Συγγενές του άγριου λάχανου, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 150 πιο υγιεινά τρόφιμα στον κόσμο.

4. Salsify, Ευρώπη – Γνωστό ως λαγόχορτο, με ιδιαίτερα πικρή γεύση, ιδανικό για χορτόπιτες (τα φύλλα) και ψητό στη σχάρα (οι ρίζες).

5. Κai-Ian, Κίνα – Το κινέζικο μπρόκολο, απαραίτητο στην καντονέζικη κουζίνα, αλλά και ευρέως διαδεδομένο στην Αμερική σε σαλάτες.

6. Sunchoke, Βόρεια Αμερική – Η γνωστή «αγκινάρα της Ιερουσαλήμ» που καμία σχέση δεν έχει με το Ισραήλ! Αντικαθιστά άνετα τις πατάτες αν και είναι αρκετά πιο γλυκό.

7. Nopales, Μεξικό – Είδος κάκτου τα φύλλα του οποίου τρώγονται αφού καθαριστούν προσεκτικά από τα αγκάθια. Φρουτώδη και δροσερή γεύση…

8. Manioc, Νότια Αμερική – Εδώδιμη ρίζα πλούσια σε υδατάνθρακες, που καταναλώνεται ακριβώς όπως οι πατάτες.

9. Dulse, Ισλανδία – Είδος φυκιών, με πλούσια περιεκτικότητα σε ιώδιο, τα οποία χρησιμοποιούνται σε σούπες αλλά και σε ιάφορα τοπικά πιάτα κατσαρολας.

10. Yardlong, Κίνα – Κινέζικα πράσινα φασόλια τα οποία στη γεύση και στοάρωμα μοιάζουν με τα κοινά δικά μας παρόμοια λαχανικά, αν και οι Κινέζοι τα προτιμούν… ωμά.

11. Fiddleheads, Μέιν – Φύλλα από ένα είδος φτέρης, με τα οποία οι ντόπιοι παρασκευάζουν ένα παραδοσιακό πιάτο με σάλτσα μαγιονέζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου