Σάββατο, Δεκεμβρίου 31, 2011

Καταφύγιο ... αιωρούμενο σε πλαγιά των Άλπεων

Katafygio1Ένα ξεχωριστό καταφύγιο για ορειβάτες δημιουργήθηκε στην πλαγιά του Λευκού Όρους των ιταλικών Άλπεων.
Σε ύψος 2.834 μέτρων στην άκρη της πλαγιάς μεταφέρθηκε κομμάτι-κομμάτι με ελικόπτερο και τοποθετήθηκε μια καμπίνα με όμορφους χώρους και πανοραμική θέα.

Katafygio2
Στο εν λόγω καταφύγιο περιλαμβάνονται 12 κρεβάτια, σαλόνι, κουζίνα και μπάνιο. Επιπλέον, διατίθενται αναπαυτικά έπιπλα, θερμική μόνωση και παράθυρο με θέα στην καλυμμένη από χιόνια οροσειρά.
Katafygio4

Η καμπίνα σχεδιάστηκε με τρόπο τέτοιο, ώστε να μοιάζει με παραδοσιακό καταφύγιο των Άλπεων, να είναι λειτουργικά φιλική προς το περιβάλλον, αλλά και να προσδίδει μια πινελιά σύγχρονου design στο τοπίο.

Στόχος της δημιουργίας του συγκεκριμένου καταφύγιου ήταν να αποτελέσει μια «φωλιά» έναντι των δύσκολων συνθηκών και του τεράστιου στρες που καλούνται να αντιμετωπίσουν όσοι ορειβάτες αναρριχώνται σε μεγάλα ύψη.
katafygio3

Πηγή έμπνευσης φέρεται να μην ήταν άλλη παρά ... η βρετανική ταινία του 1969 «The Italian Job». Στην τελευταία σκηνή του έργου, οι πρωταγωνιστές, έχοντας κλέψει ράβδους χρυσού, τις φορτώνουν σε ένα λεωφορείο και δραπετεύουν με αυτό. Ωστόσο, το λεωφορείο καταλήγει να "αιωρείται" στην άκρη της πλαγιάς ενός βουνού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);