Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015

Τεχνητό δέρμα επικοινωνεί άμεσα με τον εγκέφαλο

Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα πλαστικό «δέρμα», το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει πόση πίεση ασκείται πάνω του και ανάλογα να στείλει ένα ηλεκτρικό-αισθητηριακό σήμα στα αντιστοιχα κύτταρα του εγκεφάλου.

Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ένα εύκαμπτο υλικό σαν δέρμα, το οποίο μπορεί να «αισθανθεί» την πίεση και ταυτόχρονα να επικοινωνήσει άμεσα με το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο. 'Αλλα είδη τεχνητού δέρματος που είχαν δημιουργηθεί έως τώρα, απαιτούσαν την παρουσία ενός επεξεργαστή ή ενός υπολογιστή για να «μεταφράσει» τις αισθητηριακές πληροφορίες στον εγκέφαλο. Το νέο «δέρμα» τις στέλνει απευθείας και αυτές γίνονται αμέσως αντιληπτές, όπως έδειξαν πειράματα με ζώα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Ζενάν Μπάο, καθηγήτρια του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", δήλωσαν ότι ο απώτερος στόχος τους είναι η δημιουργία ενός τεχνητού δέρματος με ηλεκτρονικούς αισθητήρες, το οποίο θα καλύπτει πλήρως ένα τεχνητό προσθετικό άκρο και θα του προσδίδει την αίσθηση της αφής.

Το «δέρμα» από πολυμερές αποτελείται από δύο στρώματα, εκ των οποίων το πάνω μέρος, που έρχεται σε επαφή με τα αντικείμενα, περιέχει έναν τεχνητό αισθητηριακό μηχανισμό, ενώ το κάτω μέρος περιλαμβάνει ένα εκτυπωμένο εύκαμπτο ηλεκτρονικό κύκλωμα, που μεταφέρει τα ηλεκτρικά σήματα και τα μετατρέπει σε βιοχημικά ερεθίσματα συμβατά με τα νευρικά-εγκεφαλικά κύτταρα.

Το «δέρμα» μπορεί να «νιώσει» μια μεγάλη γκάμα αισθητηριακών ερεθισμάτων, από μία γερή χειραψία έως ένα ανάλαφρο άγγιγμα με τα ακροδάχτυλα. Το «μυστικό» του πλαστικού υλικού είναι ότι περιέχει δισεκατομμύρια νανοσωλήνες άνθρακα, οι οποίοι, όταν συμπιέζονται, μπορούν να παράγουν και να μεταφέρουν ηλεκτρισμό.

Το πλαστικό δέρμα μιμείται το ανθρώπινο, το οποίο μεταφέρει τις πληροφορίες της αφής στα εγκεφαλικά κύτταρα με την μορφή βραχέων παλμών ηλεκτρισμού, όπως ο κώδικας Μορς.

Όμως οι ερευνητές αναγνωρίζουν ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα να μιμηθούν ολοκληρωμένα την ανθρώπινη αφή. Στο ανθρώπινο χέρι υπάρχουν έξι διαφορετικοί βιολογικοί αισθητηριακοί μηχανισμοί και το νέο τεχνητό δέρμα αφορά μόνο έναν από αυτούς. Όπως είπε η Μπάο, θα χρειασθούν ακόμη αρκετά χρόνια έρευνας, εωσότου υπάρξει ένα πραγματικό τεχνητό δέρμα κατάλληλο να αντικαταστήσει το ανθρώπινο.


http://www.nooz.gr/

Τετάρτη, Νοεμβρίου 25, 2015

Οι άνθρωποι που ταξιδεύουν στις οροφές των τρένων

elsosdgraf1
Ο εκκεντρικός καλλιτέχνης γκράφιτι Swampy, γεννήθηκε και ανδρώθηκε στις ακτές της Καλιφόρνια και φυσικά η παρανομία μάλλον ρέει στο αίμα του. Ο τίτλος του τελευταίου του λευκώματος NBD (από τη λέξη Northbound), αφορά σε ένα ταξίδι που έκανε πριν από πέντε χρόνια διασχίζοντας τις ΗΠΑ.
Στις 132 σελίδες του, μοιράζεται με το κοινό τις φωτογραφίες που τράβηξε από το τολμηρό, αν μη τη άλλο, ταξίδι του από το Μεξικό στην Αλάσκα. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στον τρόπο με τον οποίο ταξίδεψε: σκαρφαλώνοντας από τη μια κορυφή ενός τρένου στην άλλη, φυσικά χωρίς να πληρώσει ούτε ένα δολάριο.
Ο καλλιτέχνης παραδέχεται ότι με τη μέθοδο αυτή, βίωσε μια πρωτόγνωρη αίσθηση μοναξιάς ενώ λέει ότι αυξάνεται στα ύψη η αδρεναλίνη και φυσικά έτσι περιφρονεί και την εξουσία. Ο Swampy, προκειμένου να πείσει το κοινό του, υποστηρίζει ότι το τρένο συμβολίζει τον καπιταλισμό με την μεταφορά των αγαθών ενώ λέει για τον εαυτό του και τους άλλους «συνταξιδιώτες» του ότι ανταγωνίζονται το σύστημα.
«Βρίσκεσαι στην κορυφή ενός "τέρατος" το οποίο δε μπορεί να σε δει», λέει. Από το βιβλίο του καλλιτέχνη, παρελαύνουν και άλλοι άναρχοι ταξιδιώτες, οι οποίοι ζουν αντισυμβατικά και ελεύθερα, όπως δηλώνουν.
elsosdgraf2 elsosdgraf3 elsosdgraf4 elsosdgraf5 elsosdgraf6 elsosdgraf7 elsosdgraf8 elsosdgraf9 elsosdgraf10 elsosdgraf11 elsosdgraf12 elsosdgraf13http://www.newsbeast.gr

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015

Μια καλλιέργεια που δίνει καθαρό εισόδημα έως 900 ευρώ το κιλό


Επένδυση με πολύ μικρό αρχικό κεφάλαιο, χωρίς πάγια έξοδα και με ελκυστικές αποδόσεις αποτελεί η καλλιέργεια της τρούφας, η oπoiα μπορει να αξιοποιησεί αμέτρητα ανεκμετάλλευτα αγροτεμάχια
Η αναμενόμενη απόδοση της καλοκαιρινής μαύρης τρούφας είναι 5-15 κιλά ανά στρέμμα, ενώ της χειμερινής μαύρης τρούφας είναι 2-10 κιλά ανά στρέμμα
Τρούφα, ο κρυμμένος θησαυρός της γης. Αξιοποιεί άγονες εκτάσεις, απαιτεί ελάχιστες ποσότητες νερού και η αξία της ανταγωνίζεται το χαβιάρι.
Καθαρό εισόδημα 900 ευρώ το κιλό από την τρούφα

Η ενασχόληση με την καλλιέργεια της τρούφας υλοποιείται με πολύ μικρό αρχικό κεφάλαιο, δεν έχει πάγια έξοδα και μπορεί να εξασφαλίσει ελκυστικό εισόδημα.
Στην Ελλάδα υπάρχουν αμέτρητα ανεκμετάλλευτα αγροτεμάχια, επειδή οι κάτοχοί τους μένουν μακριά και εργάζονται στα αστικά κέντρα. Ακόμη και η καλλιέργεια ελιάς ή σιταριού απαιτεί την παρουσία τους εκεί, αρκετές φορές και σε συγκεκριμένο χρόνο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μένουν ανεκμετάλλευτα ή στην καλύτερη περίπτωση τα καλλιεργητικά τους έξοδα να ισούνται με τα έσοδά τους από το συγκεκριμένο χωράφι. Σε αντίθεση με αυτά, η καλλιέργεια της τρούφας δεν απαιτεί την παρουσία του καλλιεργητή.
Το πόση τρούφα μπορεί να αποδίδει μία φυτεία είναι ένα ερώτημα που δύσκολα μπορεί να απαντηθεί με σαφήνεια. Το πόσο εύφορο είναι το έδαφος, το είδος της τρούφας που καλλιεργούμε, οι κλιματολογικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τα χρόνια που μεσολαβούν από τη φύτευση μέχρι την πρώτη παραγωγή είναι παράγοντες που επηρεάζουν τη στρεμματική απόδοση μίας φυτείας τρούφας. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι η αναμενόμενη απόδοση της καλοκαιρινής μαύρης τρούφας είναι 5-15 κιλά ανά στρέμμα, με την τιμή παραγωγού να ανέρχεται σε 250 ευρώ το κιλό, ενώ της χειμερινής μαύρης τρούφας είναι 2-10 κιλά ανά στρέμμα, με την τιμή παραγωγού να φτάνει έως και 900 ευρώ το κιλό.
Καθαρό εισόδημα 900 ευρώ το κιλό από την τρούφα

Αυτό που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι ότι τα έσοδα από μία καλλιέργεια τρούφας είναι καθαρά λεφτά, αφού τα έξοδα για την παραγωγή της είναι αμελητέα. Είναι δηλαδή μια επιχείρηση χωρίς ετήσια πάγια έξοδα, αλλά με πολύ σημαντικά έσοδα.
Οι «Επαγγελματικές Ευκαιρίες», με τη συνδρομή του γεωπόνου Κάσσανδρου Γάτσιου, αποκαλύπτουν τα μυστικά για την καλλιέργεια της τρούφας.
Η τρούφα ανήκει στην κλάση των ασκομυκήτων, δηλαδή των μυκήτων που σχηματίζουν τα αναπαραγωγικά τους όργανα, τα σπόρια, μέσα σε μικρούς σάκους που ονομάζονται «ασκοί».
Για να συλλέξουμε τις ώριμες τρούφες, παλαιότερα χρησιμοποιούνταν ο χοίρος. Σήμερα όμως χρησιμοποιείται κυρίως ο εκπαιδευμένος σκύλος, ο οποίος τις εντοπίζει από την οσμή τους
Για να συλλέξουμε τις ώριμες τρούφες, παλαιότερα χρησιμοποιούνταν ο χοίρος. Σήμερα όμως χρησιμοποιείται κυρίως ο εκπαιδευμένος σκύλος, ο οποίος τις εντοπίζει από την οσμή τους

Μεταξύ του Απριλίου και του Ιουνίου δημιουργούνται οι πρώτες τρούφες. Κατά τον Ιούλιο οι μικρές τρούφες είναι ορατές με γυμνό μάτι και ζυγίζουν μερικά γραμμάρια. Τον Αύγουστο αρχίζει η φάση της ταχείας ανάπτυξης της τρούφας.
Η μαύρη τρούφα λόγω των ιδιαίτερων απαιτήσεων που έχει ως προς το έδαφος δεν μπορεί να ευδοκιμήσει παρά μόνο σε μερικά είδη εδαφών και συγκεκριμένα σε ασβεστώδη ή ασβεστούχα με μεγάλο εύρος περιεκτικότητας σε ασβέστιο και με υψηλό pH, καλό αερισμό, καλή στράγγιση και χαμηλή περιεκτικότητα σε άζωτο. Αλλα είδη τρούφας, όπως η θερινή τρούφα, δεν είναι τόσο απαιτητικά, άλλωστε μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη και σε ελαφρώς όξινα εδάφη.
Καθαρό εισόδημα 900 ευρώ το κιλό από την τρούφα

Τι πρέπει να γνωρίζετε
Οι τεχνικές καλλιέργειας

Πριν από την εγκατάσταση μίας νέας φυτείας, με φυτά εμβολιασμένα με τον μύκητα της τρούφας, πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του τους κάτωθι παράγοντες:
-Την καταλληλότητα του αγρού. Σε γενικές γραμμές ένα χωράφι είναι κατάλληλο εφόσον είναι προσήλιο και έχει ελαφρά κλίση.
-Την ανάλυση του χώματος του εδάφους του αγρού. Αφού επιλέξουμε το χωράφι, πρέπει να γίνει ανάλυση στο χώμα του εδάφους.
-Το είδος των φυτών που θα φυτευτούν. Καθορίζεται το κατάλληλο είδος μυκορριζομένου δένδρου με τον μύκητα της τρούφας που θα επιλεγεί να καλλιεργηθεί, ανάλογα με το κλίμα, το έδαφος κ.λπ.
-Οι προκαταρκτικές εργασίες της φύτευσης είναι το ξερίζωμα της αυτοφυούς βλάστησης, η απομάκρυνση των ριζών των φυτών που ξεριζώνονται, η αναμόχλευση του εδάφους.
Φύτευση
Οι περίοδοι φύτευσης είναι δύο: το φθινόπωρο, από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τον Νοέμβριο, και στο τέλος του χειμώνα, από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάρτιο.
Η προμήθεια των μυκορριζομένων φυτών πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένες επιχειρήσεις παραγωγής τέτοιων φυτών του εξωτερικού, οι οποίες έχουν την ειδική πιστοποίηση για παραγωγή και εμπορία μυκορριζομένων φυτών από τους ειδικούς για την εργασία αυτή πιστοποιητικούς οργανισμούς της χώρας προέλευσης. Από πειραματικά δεδομένα, έχει διαπιστωθεί ότι δένδρα που έχουν ικανοποιητική παραγωγή τρούφας είναι τα περιποιημένα και κλαδεμένα, τα οποία είναι εγκατεστημένα σε εδάφη με μικρό βάθος και έχουν μέτρια γονιμότητα.
 http://www.alexiptoto.com/

Δευτέρα, Νοεμβρίου 23, 2015

Αυτό είναι το πιο μαλλιαρό πρόβατο στον κόσμο!

Αυτό είναι το πιο μαλλιαρό πρόβατο στον κόσμο!
Περίπου 40 κιλά μαλλιού συγκεντρώθηκαν από ένα και μόνο πρόβατο κοντά στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία προστασίας ζώων RSPCA, χαρίζοντάς του έτσι, έστω και ανεπίσημα, τον τίτλο του πιο μαλλιαρού προβάτου στον κόσμο.
Ο Κρις, τον οποίο βάφτισαν έτσι οι σωτήρες του, βρέθηκε χθες Τετάρτη στα βόρεια περίχωρα της Καμπέρας και σύμφωνα με πληροφορίες δυσκολευόταν πολύ να περπατήσει από το βάρος του μαλλιού του.
Η Τάμι Βεν Ντάντζ, επικεφαλής της RSPCA ACT -του παραρτήματος της φιλανθρωπικής οργάνωσης για τα ζώα- εκτιμά ότι ο Κρις δεν είχε κουρευτεί για περισσότερα από πέντε χρόνια και προφανώς είχε ελάχιστη επαφή με ανθρώπους.
Αυτό είναι το πιο μαλλιαρό πρόβατο στον κόσμο!
Τα 40,2 κιλά μαλλιού που αφαιρέθηκαν από τον Κρις τον καθιστούν, ανεπίσημα, το πρόβατο με το περισσότερο μαλλί στον κόσμο κι ίσως να καταρρίπτει το ρεκόρ που κατέχει σήμερα ένα πρόβατο από τη Νέα Ζηλανδία, ο Μπιγκ Μπεν, ο οποίος το 2014 είχε μαλλί που ζύγιζε σχεδόν 29 κιλά.
Ο Μπιγκ Μπεν είχε εκθρονίσει τον συντοπίτη του Σρεκ, ο οποίος είχε αποκτήσει εθνική φήμη έχοντας, μάλιστα, συναντηθεί με την τότε πρωθυπουργό της χώρας Έλεν Κλαρκ κι έχοντας γίνει ήρωας πολλών παιδικών βιβλίων μέχρι τον θάνατό του το 2011.
 http://www.imerisia.gr

Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2015

Έρχεται το τέλος των περιπτέρων στην Ελλάδα;


Το WE κάνει μια σύντομη αναδρομή στα 118 χρόνια ιστορίας του ελληνικού περιπτέρου, από το 1897 έως σήμερα. Τι οδήγησε στα 6000 ‘λουκέτα’, γιατί κάποιοι κάνουν λόγο για το τέλος των περιπτέρων και πώς προδιαγράφεται τελικά το μέλλον αυτής της ελληνικής εμπορικής πατέντας.
Η εβδομάδα που πέρασε ήταν εβδομάδα αναταραχής για τον ήδη ταραγμένο κόσμο του ελληνικού περιπτέρου. Πληροφορίες περί κατάργησης αδειών και περαιτέρω αύξησης της φορολογίας καπνικών ως ισοδύναμα μέτρα του τρίτου μνημονίου προκάλεσαν ιδιαίτερη ανησυχία σε επαγγελματίες και εκπροσώπους του κλάδου, ενός κλάδου που έχει συρρικνωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Περίπου 6000 περίπτερα έκλεισαν εν μέσω οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Νομού Αττικής, από τα 18.500 περίπτερα που υπήρχαν στη χώρα μας το 2010, φτάσαμε στα 12.500 το 2015. Η οικονομική κρίση, η αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα καθώς και μια σειρά από αλλαγές στο νομικό πλαίσιο έφεραν τα πάνω κάτω γι’ αυτή την ελληνική εμπορική πατέντα με την πλούσια ιστορία.
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.
Στην Αθήνα το πρώτο περίπτερο κατασκευάστηκε στην οδό Πανεπιστημίου το φθινόπωρο του 1911 όμως τα περίπτερα είχαν κάνει ήδη την εμφάνισή τους σε αστικά κέντρα της περιφέρειας μετά την ήττα της Ελλάδας στον πόλεμο του 1897 με την Τουρκία. Λίγα χρόνια μετά, απέκτησαν χαρακτήρα ευεργετήματος, το οποίο παραχωρήθηκε  σε αναπήρους και θύματα πολέμου κατ’ αποκλειστικότητα. Ειδικότερα, το Σεπτέμβρη του 1922, το Υπουργείο Περιθάλψεως κατέθεσε νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι νόμοι 254 και 1960, οι οποίοι αναφέρονται στα ήδη ανεγερθέντα περίπτερα, αλλά και σε αυτά που πρόκειται να αναγερθούν στο μέλλον, θα παραχωρούνται προς αποκλειστική χρήση στην «Πανελλήνιον Ένωσιν Τραυματιών Πολέμου 1912-1921».
«Ήταν ένα εργαλείο δωρεάν κοινωνικής πολιτικής» λέει στο WE του News247 ο Πέτρος Σαμαράς, νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Βορείου Ελλάδος» και προσθέτει. «Θεωρώ ότι ήταν μια σπουδαία εφεύρεση του ελληνικού κράτους από την άποψη ότι κάνει δωρεάν κοινωνική πολιτική σε κατηγορίες που ούτε συντάξεις δεν μπορούσε να δώσει και παράλληλα είναι και ένα πολύ καλό εισπρακτικό εργαλείο μέσω των φόρων».
Τα πρώτα περίπτερα ήταν επί της ουσίας μικρά καπνοπωλεία. Τα προϊόντα που πωλούσαν πλήθαιναν σιγά-σιγά για να φτάσουν να συμπεριλάβουν τις εφημερίδες αλλά και το πρώτο φιλολογικό περιοδικό, «Ίρις». Μετά το 1940, στην πραμάτεια τους προστέθηκαν και τα ζαχαρώδη, οι τσίχλες, τα αναψυκτικά. Κάπως έτσι άλλαξε και η όψη τους, έγιναν όλα ομοιόμορφα, ομοιόχρωμα και με ίδιες διαστάσεις για όλη την Ελλάδα (1.30 x 1.50) με ρολά και ψυγείο για τα αναψυκτικά. Ωστόσο, τα τσιγάρα ήταν το βασικό προϊόν που στήριξε το περίπτερο επί δεκαετίες, καθώς είχε αποκλειστικό δικαίωμα πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων, γεγονός που λειτούργησε στην αρχή ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός για να εξασφαλίζει το κράτος έσοδα από την πώληση του καπνού.
http://www.alexiptoto.com

Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015

Μπαίνουν κάμερες στα βαγόνια του μετρό

Μπαίνουν κάμερες στα βαγόνια του μετρό
Χαμογελάστε σας παίρνει η κάμερα …
Την άδεια να τοποθετηθούν κάμερες μέσα στα βαγόνια του μετρό έδωσε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Σημειώνεται πως η Αρχή είχε εξετάσει ανάλογο αίτημα τον Δεκέμβριο του 2013 και -τότε- είχε απορρίψει την τοποθέτηση καμερών εντός των βαγονιών, τονίζοντας πως «δεν συντρέχουν, τουλάχιστον προς το παρόν, οι νόμιμες προϋποθέσεις εγκατάστασης των καμερών στο εσωτερικό των συρμών». Αντίθετα, είχε εγκρίνει τη χρήση καμερών στο εξωτερικό των βαγονιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ (ο φορέας που διαχειρίζεται ΗΣΑΠ, μετρό και τραμ) επανήλθε πριν λίγο καιρό και κατάφερε τελικά να πάρει την έγκριση της Αρχής για την εν λόγω υπόθεση.
Πηγή efsyn.gr

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015

Κίνα: Η επιστροφή 750 εκ. εκδρομέων από ψηλά...

Άλλη διάσταση στον όρο “μποτιλιάρισμα” δίνουν αεροφωτογραφίες από το Πεκίνο που έχουν ληφθεί πάνω από μεγάλες λεωφόρους, κατά τη διάρκεια επιστροφής των εκδρομέων στις “βάσεις” τους.

Τις φωτογραφίες δημοσιεύει το CCTV.

Με το τέλος της “Ημέρας του Έθνους” (μία αργία έξι ημερών) εκατομμύρια εκδρομέων βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους καθ' οδόν προς το Πεκίνο. Οι φωτογραφίες προέρχονται από τον εθνικό δρόμο Πεκίνο – Χονγκ Κονγκ – Μακάο και τραβήχτηκαν την Τρίτη.


Σύφωνα με το CCTV η αυξημένη ροή των οχημάτων θα αυξηθεί και σήμερα Τετάρτη, όπως ενημέρωσε η αρμόδια αρχή για την κίνηση στους δρόμους.

Περίπου 750 εκατομμύρια Κινέζοι, δηλαδή ο μισός πληθυσμός της Κίνας σχεδόν, έφυγαν από το σπίτι για μία μικρή “απόδραση” με αφορμή την “Χρυσή Εβδομάδα”.

 

Πέμπτη, Νοεμβρίου 19, 2015

Ρομποτικές κατσαρίδες στην υπηρεσία του ρωσικού στρατού


Τη σημερινή εποχή, τα ρομπότ εμφανίζονται σε κάθε σχήμα και μέγεθος που μπορεί κανείς να φανταστεί. Ερευνητές από το ρωσικό πανεπιστήμιο Immanuel Kant κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ρομποτική κατσαρίδα που πράγματι μοιάζει με το έντομο.
Η ομάδα υπό τον Aleksey Belousov προσπάθησε να δημιουργήσει ένα ρομπότ που όχι μόνο θα έμοιαζε με κατσαρίδα, αλλά θα μιμούνταν κιόλας τις κινήσεις του εντόμου! Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το μεγαλόσωμο είδος Blaberus giganteus, με τα ρομπότ να φτάνουν σε μήκος τα 10 εκατοστά, ενώ μπορούν να σηκώσουν βάρος μέχρι 10 γραμμαρίων.
Όσο για τα χρήση του ρομπότ, αυτή δεν είναι άλλη από κατασκοπική παρακολούθηση, κάτι που κίνησε το ενδιαφέρον του ρωσικού στρατού!
Η κατσαρίδα-ρομπότ μπορεί να σαρώνει το δωμάτιο και να παρακολουθεί το περιβάλλον γύρω της. Τα μηχανικά αυτά έντομα εξοπλίζονται με διάφορους αισθητήρες και μπορούν να καλύψουν 31 εκατοστά σε ένα δευτερόλεπτο!
insect2Αν και τα σημερινά πρωτότυπα μοντέλα διαθέτουν αυτονομία μόλις 20 λεπτών, στο μέλλον ενδέχεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί κατά πολύ.insect3insect4insect5http://news.princeoliver.com/

Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015

Έχασε το πόδι της σε ένα ατύχημα. Όταν όμως ανεβαίνει στη σκηνή για χορέψει, κάνει αυτό!


Μπορεί να χρειαστεί μόνο ένα δευτερόλεπτο για να αλλάξει εντελώς η ζωή σας.

Η Αλίσα Σάιζμορ το ξέρει καλύτερα από τον καθένα αυτό διότι δυστυχώς πήρε το μάθημά της σε πολύ μικρή ηλικία.
Ενώ ήταν έξω με φίλους, μόλις λίγο πριν γίνει επτά χρονών, είχε ένα τρομερό ατύχημα -την χτύπησε φορτηγό-, με αποτέλεσμα να χρειαστεί ακρωτηριασμός από το γόνατο και κάτω.
Ένα τέτοιο τρομακτικό ατύχημα θα στιγμάτιζε τον οποιονδήποτε πόσο μάλλον σε μια τόσο τρυφερή ηλικία. Για την Αλίσα, όμως, ήταν ακόμα πιο σημαντικό.
Στη ζωή της μέχρι εκείνο το σημείο είχε πάθος με το μπαλέτο. Χόρευε από την ηλικία των τεσσάρων, δηλαδή το μισό της ζωής της.
Αλλά χάρη στην μεγάλη υποστήριξη και ενθάρρυνση από φίλους και την οικογένεια της, το ατύχημα δεν την σταμάτησε, αλλά ούτε την καθυστέρησε.
Στην πραγματικότητα, αποδέχτηκε την κατάστασή της και την ενσωμάτωσε σε μια χορογραφία της.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα δάκρυά σας: http://masternews.gr/

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2015

Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική

Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (1)Σωροί σκουπιδιών σαν κι αυτόν φτάνουν σε χώρες της Αφρικής από την Ευρώπη και στην συνέχεια αναλαμβάνουν δράση κάποιοι ευρηματικοί ντόπιοι. Δείτε πως ακριβώς τα αξιοποιούν!

Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (2)
Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (3)
Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (4)
Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (5)
Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (6)
Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (7)
Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (8)
Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (9)
Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (10)
Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (11)
Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (12)
Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (13)
Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (14)
Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (15)
Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (16)
Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (17)
Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (18)
Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (19)
Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (20)
Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (21)
Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (22)
Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (23)
Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (24)
Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (25)
Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (26)
Δείτε τι κάνουν με αυτά τα σκουπίδια κάποιοι άνθρωποι στην Αφρική (27)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);