Κυριακή, Νοεμβρίου 30, 2014

Πως να κόψετε ένα σκοινί χωρίς τη χρήση κάποιου εργαλείου

Πως να κόψετε ένα σκοινί χωρίς τη χρήση κάποιου εργαλείουΘα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολο είναι να κόψετε ένα σκοινί ακόμη κι αν δεν διαθέτετε ψαλίδι ή μαχαίρι. Δείτε τον τρόπο!

http://www.otherside.gr/

9 πρωτότυπα και πολύ ισχυρά όπλα που υπάρχουν και δεν ξέρεις.

Στο παρακάτω άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μερικά πρωτότυπα και πολύ ισχυρά όπλα που ίσως δεν ξέρατε. 
Περισσότερες πληροφορίες δεν μπορέσαμε να βρούμε για αυτό θα λέγαμε ότι είναι λίγο ελλειμματικό το άρθρο καθώς δεν γνωρίζουμε ονόματα σε μερικά όπλα.

Αυτό το αυτόματο όπλο μπορεί να έχει αποθεματικό 32 πυρομαχικών. 
Το PHASR είναι ένα όπλο που αναπτύχθηκε από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Είναι ένα θανατηφόρο όπλο, με δύο ακτίνες λέιζερ που τυφλώνουν προσωρινά το στόχο.
Το «Σέικερ Πιπέρι» είναι ένα όπλο που ονομάστηκε έτσι λόγο της χρήσης του.​ 
Η «Γεννήτρια Αστραπή» στέλνει κύματα κλονισμού μέσω ενός υγροποιημένου μείγματος πετρελαίου και αέρα. Κρουστικά κύματα μπορούν να σταλούν μέχρι και 45 μέτρα.
Αυτό το όπλο που στα ελληνικά μεταφράζεται σε «Γροθιά κονίαμα» είναι ένα όπλο που ήταν πολύ δημοφιλής μεταξύ του 16ου και του 18ου αιώνα. Ήταν ένα πολύ επικίνδυνο όπλο που τοποθετιόνταν μια χειροβομβίδα στο γουδί και στόχευε τον στόχο.​
Αυτό το όπλο είναι αντάξια ένα από τα καλύτερα του James Bond! Αυτό είναι ένα όπλο-στυλό που αιφνιδιάζει τον αντίπαλο. Το όνομα του είναι RJ Braverman Singer. 
Το όπλο αυτό είναι σε θέση να χτυπήσει πολλούς στόχους ταυτόχρονα.7
 ​
Το «Εμετικό όπλο»  είναι ένα πάρα πολύ περίεργο όπλο, όπως υποδηλώνει και το όνομα του αυτό το όπλο κάνει εμετό. Το φώς που παράγεται από το φως προκαλεί στον στόχο να κάνει εμετό.​
Το Denia System αναπτύχθηκε από τον αμερικανικό στρατό και ο πρώτος στόχος του ήταν να  βοηθήσει να διαλυθεί το πλήθος. Ο στόχος θα υποφέρει από προσωρινές επιπτώσεις που θα τους αναγκάσει σε φρικτά εγκαύματα. ​
 http://a-pistefto.blogspot.gr

Σάββατο, Νοεμβρίου 29, 2014

Εφευρέθηκε η πρώτη σούπερ παντοφοβική επιφάνεια που απωθεί όλα τα υγρά

Εφευρέθηκε η πρώτη σούπερ παντοφοβική επιφάνεια που απωθεί όλα τα υγρά  Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν την πρώτη σούπερ παντοφοβική υφή επιφάνειας, η οποία μπορεί να απωθήσει από πάνω της οποιοδήποτε υγρό, άσχετα από το υλικό από το οποίο αυτή είναι κατασκευασμένη.

Οι ερευνητές της Σχολής Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου UCLA του Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον καθηγητή Τσανγκ-Τζιν Κιμ του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», σύμφωνα με το ίδιο, ανέφεραν ότι η καινοτομική επιφάνεια μπορεί να έχει διάφορες βιομηχανικές και βιοϊατρικές εφαρμογές.

Μεταξύ άλλων, θα μπορούσε μελλοντικά να επιβραδύνει τη διάβρωση και έτσι να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής διαφόρων τμημάτων εξοπλισμού σε εργοστάσια (χημικά, ηλεκτροπαραγωγής κ.α.), σε ηλιακούς συλλέκτες, σε μαγειρικά σκεύη κ.λπ.

Μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί διάφορα υδροφοβικά υλικά, που απωθούν τα υγρά από πάνω τους, χωρίς να μουσκεύουν. Η πρόκληση όμως ήταν η δημιουργία ενός πραγματικά παντοφοβικού υλικού, που θα απωθεί οποιοδήποτε υγρό, για παράδειγμα τα φθοριωμένα διαλυτικά που χρησιμοποιούνται σε διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές, όπως για την ψύξη των ηλεκτρονικών συσκευών.

Η νέα επιφάνεια για πρώτη φορά διαθέτει χαρακτηριστικά πραγματικής «παντοφοβικότητας», κάτι που ποτέ έως σήμερα δεν είχε παρατηρηθεί σε τεχνητό ή φυσικό αντικείμενο. Η ικανότητα αυτή της επιφάνειας βασίζεται στις φυσικές ιδιότητες της υφής της στη νανοκλίμακα και όχι στις χημικές ιδιότητες του υλικού από το οποίο η επιφάνεια αποτελείται.

Το τελικό αποτέλεσμα, όπως έδειξαν τα πειράματα, είναι ότι κανένα υγρό (νερό, λάδι, διαλυτικά κ.α.) δεν κολλάει σε καμία επιφάνεια (μεταλλική, πλαστική, γυάλινη κ.α.), καθώς οι σταγόνες του γλιστρούν από πάνω της.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η παντοφοβική επιφάνεια θα μπορεί να αντέξει για πολύ καιρό στο εξωτερικό περιβάλλον, π.χ. σε ένα κτίριο ή όχημα, καθώς η υφή της που της χαρίζει τις θαυματουργές ιδιότητές της, δεν διαβρώνεται ούτε από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία, ούτε από τις ακραίες θερμοκρασίες. Επίσης, θα είναι κατάλληλη για βιολογικές και ιατρικές εφαρμογές στο εσωτερικό ενός οργανισμού, επειδή δεν διαβρώνεται ούτε από τα σωματικά υγρά.

Οι ερευνητές έχουν ήδη καταθέσει τη σχετική εμπορική πατέντα για την κατοχύρωση της εφεύρεσής τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Ανησυχητική έρευνα: Το Wi-Fi «σκοτώνει» τα δέντρα

Ανησυχητική έρευνα: Το Wi-Fi «σκοτώνει» τα δέντρα Το Wi-Fi έχει διευκολύνει πάρα πολύ τον κόσμο του internet, ωστόσο δεν κάνει καλό τελικά στη φύση.
Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Βάνινγκεμ στην Ολλανδία αποδείχθηκε ότι η «ασθένεια του Wi-Fi» πλήττει όλα τα φυλλοβόλα δέντρα στον δυτικό κόσμο, προκαλώντας αιμορραγία και ρωγμές στο φλοιό τους.
Την έρευνα είχε παραγγείλει ο δήμαρχος της πόλης Άλφεν αν ντεν Ριν μετά τον εντοπισμό «ανεξήγητων ανωμαλιών» στα δέντρα της περιοχής. Οι επιστήμονες απέκλεισαν το ενδεχόμενο τα δέντρα να έχουν προσβληθεί από κάποια ασθένεια και διαπίστωσαν, έπειτα από συστηματική παρατήρηση, ότι τα ασύρματα δίκτυα «ενοχοποιούνται» για την κατάσταση.
Περίπου το 70% των δέντρων στην Ολλανδία εντός των αστικών περιοχών παρουσιάζουν τα ίδια συμπτώματα από το Wi-Fi. Αντιθέτως, τα δέντρα που βρίσκονται στα δάση -όπου δεν υπάρχει κάλυψη Wi-Fi- επηρεάζονται ελάχιστα ή καθόλου.
Εκτός από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούν τα ασύρματα δίκτυα LAN και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, την κατάσταση επιβαρύνουν και οι ρύποι που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα. Οι επιστήμονες εξέτασαν 20 δέντρα (μελίες) τα οποία εξέθεσαν επί τρεις μήνες σε διάφορες πηγές ακτινοβολίας.
Όσα βρίσκονταν εντός εμβέλειας δικτύου Wi-Fi υπέστησαν χρωματικές αλλοιώσεις στα φύλλα τους, οι οποίες προκλήθηκαν από τη νέκρωση της άνω και κάτω επιδερμίδας τους.

«Αυτό οδηγεί σταδιακά στο θάνατο των συγκεκριμένων τμημάτων των φύλλων», διαπίστωσαν οι επιστήμονες.
Παράλληλα, η έρευνα κατέδειξε ότι η ακτινοβολία των ασύρματων δικτύων μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη των καλαμποκιών.

Παρασκευή, Νοεμβρίου 28, 2014

Έρχονται τα ελαστικά δίχως αέρα

Έρχονται τα ελαστικά δίχως αέρα

Άνοιξε τις πύλες του το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής των «Tweels»

Ανοίγει το πρώτο εργοστάσιο στον κόσμο στο οποίο θα κατασκευάζονται ελαστικά δίχως αέρα! Πρόκειται για μια μονάδα στη Βόρεια Αμερική το άνοιγμα της οποία ανακοίνωσε η Michelin. Η γνωστή εταιρεία θα κατασκευάζει στο εργοστάσιο τα επαναστατικά ελαστικά που ακούν στο όνομα «Tweels».

Το ελαστικά Tweel αποτελεί ένα συνδυασμό ελαστικού και τροχού που παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή από τη Michelin το 2015.

Το πέλμα του Tweel «στηρίζεται», αντί του περιεχόμενου αέρα, από ελαστικές πλευρικές ταινίες που το διατρέχουν εγκάρσια. Η ελαστικότητά τους προσφέρει την αποσβεστική λειτουργία που στα συμβατικά λάστιχα επιτελεί ο αέρας.

Σύμφωνα με τη Michelin, το Tweel αντέχει τρεις φορές περισσότερο από τα συμβατικά ελαστικά και σε αντίθεση με αυτά, το πέλμα μπορεί να αντικατασταθεί χωρίς να απαιτείται να αλλάξει όλη η μονάδα.











http://www.newsbeast.gr


Βίντεοπροβολέας μετατρέπει κάθε επίπεδη επιφάνεια σε διαδραστική

Η Epson πιστή στο αναπτυξιακό της όραμα με έμφαση στην καινοτομία ήταν παρούσα στο 16ο συνέδριο... InfoCom World 2014 και το 7ο InfoCom Media, που συνθέτουν τη μεγαλύτερη εκδήλωση ψηφιακών τεχνολογιών στη ΝΑ Ευρώπη και διεξήχθη στην Αθήνα. Φέτος το συνέδριο InfoCom έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνολογικές, στρατηγικές και επιχειρηματικές συνέργειες.

Το πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε στο συνέδριο είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει workshops που κάλυπταν ένα εύρος θεμάτων όπως: social media, SEO, security, ηλεκτρονικό εμπόριο καθώς και σεμινάρια προσωπικής βελτίωσης και επιχειρηματικότητας.

Επίσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσιάστηκαν παράλληλες ενότητες που κάλυπταν θέματα τεχνολογικού και επιχειρηματικού περιεχομένου, με πολλούς και ενδιαφέροντες ομιλητές.

Μία από τις ενότητες ήταν και η “Change Makers: Innovation is the key”, την οποία χορήγησε η Epson, θέλοντας να ενθαρρύνει τα φιλόδοξα όνειρα των αυριανών επιχειρηματιών. Σε αυτή την ενότητα άνθρωποι από τον χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδικούς από διάφορους τομείς, οι οποίοι θέλησαν να τους μεταδώσουν την εμπειρία τους και να τους εμπνεύσουν, έτσι ώστε να αναζητήσουν αποτελεσματικές λύσεις σε θέματα χρηματοδότησης και δικτύωσης, για να κάνουν τα τεχνολογικά τους όνειρα πραγματικότητα.

Πέμπτη, Νοεμβρίου 27, 2014

Αλλαγή διπλώματος οδήγησης

Αλλαγή διπλώματος οδήγησης, αλλιώς πρόστιμο -Ποιους αφορά, μέχρι πότε πρέπει να γίνει η αντικατάσταση
Mε πρόστιμα απειλούνται οι οδηγοί συγκεκριμένης κατηγορίας μοτοποδηλάτων αν δεν αλλάξουν τα διπλώματά τους μέχρι τις 18 Ιανουαρίου του 2015.
Συγκεκριμένα, μέχρι τις 18-1-2015 πρέπει να αλλάξουν τα διπλώματά τους οι κάτοχοι διπλωμάτων οδήγησης μοτοποδηλάτου που χορηγήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι προαναφερθέντες πρέπει να καταθέσουν τις παραπάνω άδειες οδήγησης στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών για να τα αντικαταστήσουν με νέο έντυπο, με την υποβολή μόνο του παραβόλου της εκτύπωσής του.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους είτε στην κατά τόπους Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειάς τους, είτε στα κατά τόπους ΚΕΠ. Η υποχρέωση αυτή ισχύει και για όσους κατέχουν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου.
Τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχουν μαζί τους είναι τα εξής:
  • Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση
  • Φωτοτυπία άδειας μοτοποδηλάτου
  • Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας
  • Φωτογραφία τύπου διαβατηρίου

Τετάρτη, Νοεμβρίου 26, 2014

Όταν εκατοντάδες πουλιά απογειώνονται ταυτόχρονα από ένα δένδρο (Video)

Όταν εκατοντάδες πουλιά απογειώνονται από ένα δένδροΜοναδικό θέαμα που δεν βλέπεις κάθε μέρα!

Το πιο έξυπνο gadget για iPhone είναι ελληνικό!

Το πιο έξυπνο gadget για iPhone είναι ελληνικό!
Είναι αλήθεια πως μάλλον δεν θα περίμενες ότι η τζαμένια πόρτα, ενός συνηθισμένου συνοικιακού καταστήματος, κάπου σε μια από τις γειτονιές της Αθήνας, θα σε οδηγούσε σε έναν νέο κόσμο δημιουργίας, γεμάτο ανθρώπους με φρέσκες ιδέες, νέους επιστήμονες που επενδύουν σε μηχανές από το μέλλον ή αλλιώς εκτυπωτές αντικειμένων.
Και αν στην Αμερική συντηρείται ο μύθος ότι πολλές εταιρείες τεχνολογίας ξεκίνησαν από ένα γκαράζ, στην Ελλάδα σήμερα, σε κάποια από τα χιλιάδες άδεια συνοικιακά μαγαζάκια, πιτσιρικάδες βλέπουν το αύριο αλλιώς.
Μια τέτοια περίπτωση είναι το Drawlab, το οποίο ειδικεύεται στον βιομηχανικό σχεδιασμό αντικειμένων και στην τρισδιάστατη εκτύπωσή τους. Τάση η οποία εξελίσσεται ραγδαία ειδικά στις ΗΠΑ, από τα εργαστήρια των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας μέχρι το σπίτι, όπου οι 3D εκτυπώσεις αντικειμένων είναι ένα νέο χόμπι για χιλιάδες τεχνολογικά ανήσυχους καταναλωτές.

Μεταξύ άλλων αντικειμένων - από μινιατούρες και παιχνίδια μέχρι πλαστικά μέρη ρομποτικών κατασκευών - το Drawlab έχει εμπλακεί και στη δημιουργία ενός πρωτότυπου αξεσουάρ για το iPhone. Ενα στήριγμα το οποίο ενσωματώνεται στο βύσμα των ακουστικών και κρατά το τηλέφωνο σε όποια θέση θέλουμε. Απλό, έξυπνο, πρακτικό και καλοσχεδιασμένο.

Την ιδέα είχε ο Αλέξης Γεράσης, την περίοδο που είχε μείνει χωρίς δουλειά... “Αυτοί οι δέκα μήνες ήταν πιο γόνιμοι στη ζωή μου. Εχω ένα iPhone που λόγω δουλειάς εξαντλώ σχεδόν όλες του τις δυνατότητες. Εψαχνα αρκετό καιρό ένα εύχρηστο στήριγμα, που να είναι μικρό και ελαφρύ. Αγόρασα κάποιο, αλλά τις περισσότερες φορές το ξεχνούσα στο σπίτι ή στο γραφείο. Aρχισα λοιπόν να σκέφτομαι πως θα πρέπει να είναι πολύ μικρό και εύχρηστο. Να μην είναι ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να κουβαλήσεις, αλλά κατά κάποιον τρόπο να είναι ένα με το τηλέφωνο. Σκέφτηκα πως αν είναι ενσωματωμένο στο hands free του iPhone, τότε θα μπορώ να το έχω πάντα μαζί μου. Eπρεπε επομένως να είναι μικρό, να ταιριάζει με το ντιζάιν του iPhone και να μην σπάει. Η ιδιαιτερότητά του sStand είναι πως ενσωματώνεται στο βύσμα των ακουστικών. Ο σχεδιασμός του είναι μοναδικός γιατί επιτρέπει στο βύσμα των ακουστικών να περιστρέφεται ελεύθερα, αλλά όταν θελήσουμε να το χρησιμοποιήσουμε ως στήριγμα για τη συσκευή τραβάμε μια μικροσκοπική ασφάλεια και έτσι το iPhone σταθεροποιείται στην επιθυμητή θέση”, εξηγεί ο δημιουργός του.
Οπως λέει o Αλέξης Γεράσης, κάποια μέρα πήγε στο Drawlad και μίλησε με τον Σταύρο Κούρτη, μηχανολόγο-μηχανικό, ο οποίος ανήκει στην ομάδα που έστησε το εργαστήριο το 2012: “Του εμπιστεύτηκα τα σχέδιά μου. Του άρεσε πολύ η ιδέα. Κάναμε τις εκτυπώσεις των πρωτοτύπων και μετά από αρκετές συναντήσεις αποφασίσαμε πως ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε ήταν να δημιουργήσουμε μια καμπάνια στο Kickstarter (σ.σ. πλατφόρμα υποστήριξης επιχειρηματικών και άλλων ιδεών με απευθείας χρηματοδότηση από το κοινό). Πλέον, έχουμε πάρει όλες τις εγκρίσεις από το Kickstarter και το μόνο που μένει είναι η ενεργοποίηση της”.

Πηγή:gazzetta.gr

Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014

ΝΑΣΑ: Τον Δεκέμβριο η γη θα βιώσει 6 ημέρες σχεδόν απόλυτο σκοτάδι!

ΝΑΣΑ: Τον Δεκέμβριο η γη θα βιώσει 6 ημέρες σχεδόν απόλυτο σκοτάδι!
Τον γύρο του διαδικτύου παγκοσμίως κάνει η παρακάτω είδηση. Φυσικά η NASA δεν επιβεβαιώνει την είδηση! Επιστημονική φαντασία και στο διαδίκτυο ... Τι πιο φυσικό;
"Η NASA επιβεβαίωσε ότι η γη θα βιώσει 6 ημέρες σχεδόν απόλυτο σκοτάδι από  την Τρίτη 16 έως την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014.

Ο κόσμος θα παραμείνει, κατά τη διάρκεια αυτών των έξι ημερών, χωρίς ηλιακό φως λόγω μιας ηλιακής καταιγίδας, της οποίας η σκόνη και τα διαστημικά συντρίμμια που θα προκαλέσει  θα είναι τόσα πολλά που θα έχει ως συνέπεια την παρεμπόδιση κατά 90% του φωτός του ήλιου.

Η ανακοίνωση έγινε από τον επικεφαλή της NASA, Τσαρλς Μπόλντεν, ο οποίος ζήτησε από όλους να παραμείνουν ήρεμοι. Αυτό θα είναι αποτέλεσμα μιας ηλιακής καταιγίδας, της μεγαλύτερης τα τελευταία 250 χρόνια και η οποία θα έχει  διάρκεια 216 ώρες.

Αν και οι έξι ημέρες σκότους είναι πολύ κοντά, οι υπάλληλοι λένε ότι η γη δεν θα αντιμετωπίσει κανένα σοβαρό πρόβλημα, δεδομένου ότι οι έξι μέρες του σκότους δεν μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές σε τίποτα.

«Εμείς θα στηριζόμαστε μόνο στο τεχνητό φως για τις έξι ημέρες, που δεν είναι κάτι που μας προβληματίζει», λέει ο επιστήμονας της NASA Earl Godoy."

Πηγή Tromaktiko

Αυτό είναι το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο - Δεν φαντάζεστε τι ταχύτητα πιάνει [photos]

Την ταχύτερη αμαξοστοιχία στον κόσμο ετοιμάζονται να... κατασκευάσουν οι Ιάπωνες, παρουσιάζοντας τα σχέδια για το JP Tokai! Πρόκειται για ένα τρένο-σαΐτα που τρέχει με 480 χιλιόμετρα την ώρα, καλύπτοντας μια απόσταση 290 χιλιομέτρων σε μόλις 40 λεπτά. Το όνομά του σημαίνει «Ανατολική Θάλασσα» και ο σχεδιασμός του αναπτύσσεται πάνω σε υψηλά στανταρ και στην προηγμένη τεχνολογία.

Το τρένο θα εξυπηρετεί πλήθος επιβατών που επιθυμεί να φτάσει γρήγορα στον προορισμό του και με απόλυτη ασφάλεια, αφού δίνεται μεγάλη σημασία στην προστασία του κοινού. Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του χρόνου και όλοι περιμένουν με ανυπομονησία το αποτέλεσμα.





Δευτέρα, Νοεμβρίου 24, 2014

Έχετε smartphone; Ξεχάστε τα κλειδιά του αυτοκινήτου!

Έχετε smartphone; Ξεχάστε τα κλειδιά του αυτοκινήτου!
Τα smartphones έχουν μπει για τα καλά στη ζωή των οδηγών, καθώς μπορούν να συνδεθούν με το σύστημα πολυμέσων του αυτοκινήτου, επιτρέποντας τη χρήση πολλαπλών λειτουργιών.

Η Apple πριν από λίγους μήνες παρουσίασε το CarPlay, το οποίο ήδη έχουν ενσωματώσει σε αρκετά μοντέλα τους οι εταιρείες. Μέσω αυτού, ο οδηγός συνδέει το iPhone με το infotainment του αυτοκινήτου και χειρίζεται κάθε εφαρμογή είτε από την οθόνη στη κεντρική κονσόλα, είτε από το κινητό.

Πλέον, ο αμερικανικός κολοσσός εξελίσσει μια νέα τεχνολογία, ώστε ο οδηγός να μπορεί από το κινητό του να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει τις πόρτες, να ενεργοποιεί τον κινητήρα, το σύστημα κλιματισμού και το σύστημα πολυμέσων.

Ουσιαστικά, στόχος είναι το iPhone να αντικαταστήσει το παραδοσιακό κλειδί, αναγνωρίζοντας τον ιδιοκτήτη του οχήματος και εκτελώντας μια σειρά από λειτουργίες. Η Apple έχει κατοχυρώσει ήδη την πατέντα και σε λίγα χρόνια θα τη δούμε να περνά στην παραγωγή.

Θυμίζουμε ό,τι το CarPlay είναι διαθέσιμο στα μοντέλα των Mercedes, Volvo, Honda, Ferrari και Hyundai, σε λίγο καιρό θα προσφέρεται με τα Ford, Peugeot και Land Rover και σύντομα θα προστεθούν άλλες 16 εταιρείες αυτοκινήτων.

Το ήξερες; Γιατί δε χαμογελούσαν στις παλιές φωτογραφίες;

Γιατί τα ζευγάρια του στις φωτογραφίες του 19ου αιώνα ήταν σχεδόν… ανέκφραστα;
Ο Αμερικανός συγγραφέας Mark Twain είχε γράψει για αυτό το νιόπαντρο ζευγάρι της φωτογραφίας, που δείχνει σαν να το έχουν στείλει σε… καταναγκαστικά έργα: «Η φωτογραφία είναι το πιο σημαντικό έγγραφο και δεν υπάρχει τίποτε πιο καταδικαστικό από ένα ανόητο χαμόγελο που θα μείνει εκεί για πάντα».

Την άποψη αυτή του Twain υποστήριζαν φυσικά και άλλοι στην εποχή του, οι οποίοι πίστευαν ότι το χαμόγελο κάνει τον άνθρωπο να δείχνει… γελοίος. Όπως και παλαιότερα στους πίνακες – πορτραίτα (παράδοση την οποία «κληρονόμησε» η φωτογραφία) δύσκολα θα δει κανείς κάποιον με μειδίαμα στο πρόσωπο.

«Τον 17ο αιώνα στην Ευρώπη ήταν διαδεδομένη η άποψη ότι αυτοί που χαμογελούσαν πλατιά ήταν οι φτωχοί, οι έκφυλοι, οι μεθυσμένοι και όσοι ήταν στο χώρο της διασκέδασης» ανέφερε σε άρθρο του ο καλλιτέχνης, συγγραφέας και λέκτορας στη Σχολή Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ Nicholas Jeeves.

Τα χαμόγελα θεωρούνταν ότι παραβίαζαν τα όρια της ευπρέπειας.

Το 1703 ένας Γάλλος συγγραφέας είχε γράψει περιφρονητικά για «ανθρώπους που σηκώνουν το πάνω τους χείλος τόσο ψηλά, που… σχεδόν φαίνονται τα δόντια τους». «Και όχι μόνο είναι αγενές –συνέχισε- αλλά γιατί να το κάνουν; Αφού η Φύση μάς έδωσε χείλια για να τα κλείνουμε». 

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Κυριακή, Νοεμβρίου 23, 2014

Βρέθηκε ο υψηλότερος οικισμός στις Περουβιανές Άνδεις

Στις οροφές των πέτρινων καταφυγίων τους βρέθηκαν ίχνη από τις φωτιές που άναβαν για να μαγειρέψουν και να ζεσταθούν


Στα ανεμοδαρμένα, γυμνά και κρύα κατσάβραχα των νoτίων Περουβιανών 'Ανδεων, των λεγόμενων και Ιμαλαϊων της Νότιας Αμερικής, σε υψόμετρο 4.500 μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ίχνη προϊστορικής εγκατάστασης, που κατοικείτο πριν από 12.000 έως 12.800 χρόνια από ανθρώπους της εποχής των πάγων, στο τέλος της Πλειστοκαίνου εποχής. 

Πρόκειται για τον υψηλότερο οικισμό που έχει βρεθεί ποτέ στον κόσμο από εκείνη την παγωμένη εποχή και δείχνει ότι ορισμένοι τολμηροί πρόγονοί μας ήσαν ικανοί για τέτοια εγχειρήματα σχεδόν 1.000 χρόνια νωρίτερα από ό,τι πίστευαν ως τώρα οι επιστήμονες. 

Οι ιδιαίτερα αρνητικές καιρικές συνθήκες, οι θερμοκρασίες που κατά μέσο όρο φθάνουν τους τρεις βαθμούς Κελσίου, το αραιό οξυγόνο στην ατμόσφαιρα, η έντονη ηλιακή ακτινοβολία και η δυσκολία εύρεσης τροφής δεν εμπόδισαν κάποιες ομάδες προϊστορικών ανθρώπων να φθάσουν τόσο ψηλά και να στήσουν εκεί τη διαμονή τους, αν και παρεμένει άγνωστο αν έμεναν εκεί καθόλη τη διάρκεια του έτους ή εποχικά. Σε τρία ξεχωριστά σημεία εγκατάστασης, στην περιοχή Πουκούντσο, οι ερευνητές βρήκαν ένα καταφύγιο κάτω από βράχους, λίθινα εργαλεία, οστά ζώων, απομεινάρια τροφής και πρωτόγονα τεχνουργήματα. 

Οι γερμανοί και αμερικανοί επιστήμονες, με επικεφαλής τον ανθρωπολόγο και αρχαιολόγο Κουρτ Ραντεμάκερ του γερμανικού Πανεπιστημίου του Τίμπιγκεν (Τυβίγγης) και του αμερικανικού Πανεπιστημίου του Μέιν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό "Science", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και το ίδιο το αμερικανικό περιοδικό, τόνισαν ότι «οι εν λόγω κυνηγοί-συλλέκτες ήσαν ικανοί να αποικούν ένα τόσο ακραίο περιβάλλον, στις άνω 'Ανδεις, παρά τις προκλήσεις του τέλους της εποχής των παγετώνων. Και το έκαναν πολύ πετυχημένα. Η ανακάλυψη ωθεί προς τα πίσω την ημερομηνία της πρώτης εγκατάστασης των ανθρώπων σε τέτοιο υψόμετρο». 

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι τολμηροί παλαιολιθικοί άνθρωποι των 'Ανδεων, που λέγονται και Παλαιο-Ινδιάνοι, δεν θα ξεπερνούσαν τις λίγες δεκάδες, καθώς οι ομάδες των κυνηγών-συλλεκτών παραδοσιακά ήσαν μικρές σε αριθμό μελών. «Βλέπουμε τις προκλήσεις που θα αντιμετώπισαν και σκεφτόμαστε ‘γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο, αν μπορείς απλώς να ζήσεις κάπου αλλού;'. Όμως για οποιονδήποτε λόγο πήγαν αρχικά εκεί, θα πρέπει να υπήρχαν επίσης λόγοι που έμειναν παρά τις προκλήσεις», δήλωσε ο Ραντεμάκερ. 

Παρά τις δυσκολίες πάντως, υπήρχε τρόπος να τα βγάλουν πέρα, καθώς οι βράχοι παρείχαν καταφύγιο επαρκές για λίγες οικογένειες, τριγύρω μπορούσαν να κυνηγήσουν διάφορα ορεσίβια ζώα, νερό υπήρχε από ρυάκια, καθώς και άφθονη πρώτη ύλη, όπως οψιδιανός, ανδεσίτης και ίασπης, για τα λίθινα εργαλεία τους, με τα οποία έκοβαν και έξυναν το δέρμα των ζώων, τεμάχιζαν το κρέας τους κ.α. 

Στις οροφές των πέτρινων καταφυγίων τους βρέθηκαν ίχνη από τις φωτιές που άναβαν για να μαγειρέψουν και να ζεσταθούν, ενώ στα τοιχώματα υπήρχαν πρωτόγονα έργα τέχνης, κυρίως απεικονίσεις ζώων με κόκκινο χρώμα. Επειδή στα 4.500 μέτρα δεν φυτρώνουν πια καθόλου δέντρα, θα ήταν πολύ δύσκολο να βρίσκονται ξύλα για τις φωτιές. 

Η εγκατάσταση σε τέτοιο υψόμετρο στις 'Ανδεις έγινε μόλις 2.000 χρόνια αφότου οι πρώτοι άνθρωποι είχαν φθάσει τη Νότια Αμερική, προερχόμενοι από τη Βόρεια, την οποία νωρίτερα είχαν αποικίσει με προέλευση την Ασία, διασχίζοντας τον Βερίγγειο πορθμό. 

Στο παρελθόν, έχει βρεθεί ένας ακόμη παλαιότερος οικισμός στο Θιβέτ, ο οποίος χρονολογείται προ 15.000 ετών περίπου, όμως βρίσκεται σε χαμηλότερο υψόμετρο, στα 3.300 έως 3.500 μέτρα, και δεν είναι καθόλου σίγουρο αν πρόκειται για μόνιμη εγκατάσταση ή για προσωρινό προϊστορικό «κάμπινγκ».

Το μυστήριο με την ημερομηνία θανάτου των ανθρώπων: Δεν το έχει προσέξει κανείς… όμως συμβαίνει!



Άλλο ένα αξιοπερίεργο φαινόμενο φέρνει στο φως μία νέα ελβετική επιστημονική έρευνα...
Οι άνθρωποι, ιδίως οι ηλικιωμένοι, πεθαίνουν… τη μέρα των γενεθλίων τους, συχνότερα από κάθε άλλη μέρα του χρόνου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον κοινωνιολόγο δρα Βλαντέτα Αϊντάσιτς-Γκρος του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Ζυρίχης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό επιδημιολογίας “Annals of Epidemiology”, σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», ανέλυσαν δεδομένα από 2,4 εκατ. θανάτους που συνέβησαν σε μία περίοδο 40 ετών.

Όπως προέκυψε, είναι 14% πιο πιθανό να πεθάνει κανείς τη μέρα που έχει τα γενέθλιά του, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη μέρα μέσα στο έτος.

Ο κίνδυνος αυξάνεται μάλιστα ανάλογα με την ηλικία, με αποτέλεσμα όσοι είναι άνω των 60 ετών, να κινδυνεύουν κατά 18% περισσότερο να πεθάνουν ανήμερα στα γενέθλιά τους. Όσον αφορά την αιτία του θανάτου τη μέρα των γενεθλίων, για τους ηλικιωμένους ο κίνδυνος για θάνατο από εγκεφαλικό είναι αυξημένος κατά 21,5%, από καρδιά κατά 18,6% και από καρκίνο κατά 10,8%. Ακόμα, στους άνδρες (αλλά όχι στις γυναίκες), είναι αυξημένος κατά 35% περίπου ο κίνδυνος αυτοκτονίας, καθώς επίσης κατά 28,5% ο κίνδυνος θανάτου από ατύχημα και κατά 44% από μοιραία πτώση.

Οι Ελβετοί επιστήμονες αποδίδουν το φαινόμενο δε δύο αιτίες. Η πρώτη, η οποία είναι η λιγότερο πιθανή, υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που είναι σοβαρά άρρωστοι, μάχονται να κρατηθούν στη ζωή ως τα γενέθλιά τους για να τα γιορτάσουν.

Η δεύτερη, εντελώς αντίθετη, εξήγηση, που θεωρείται πιο πειστική και φέρει την ονομασία «υπόθεση της αντίδρασης στις επετείους», θεωρεί ότι πολλοί άνθρωποι αντιδρούν αρνητικά σε κάθε επέτειο και ειδικότερα των γενεθλίων τους, με συνέπεια να αγχώνονται υπερβολικά. Αυτό το στρες υποσκάπτει την υγεία τους και αυξάνει την πιθανότητα θανάτου τους τη συγκεκριμένη μέρα.

Τα αρχεία των νοσοκομείων επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν αυξημένες εισαγωγές ασθενών για έμφραγμα και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα ακριβώς στις μέρες των γενεθλίων τους.

 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σάββατο, Νοεμβρίου 22, 2014

Παρασκευή, Νοεμβρίου 21, 2014

Αποστολή χιλιάδων σπόρων στην Αρκτική για φύλαξη από την κλιματική αλλαγή

Δημιουργήθηκε μήλο «με ανθρακικό»!

Το πρώτο μήλο με ανθρακικό, το οποίο αφρίζει στο στόμα μόλις δαγκωθεί, δημιουργήθηκε από ελβετική εταιρεία...

Από την πρώτη δαγκωνιά, τεράστια κύτταρα στη σάρκα του μήλου της νέας ποικιλίας, με το όνομα Paradis Sparkling, απελευθερώνουν αναβράζοντες χυμούς, παρόμοιους με την αίσθηση που αφήνει μία γουλιά αναψυκτικό.
Η αίσθηση αυτή βιώνεται μόνο όταν το μήλο δαγκώνεται και ο χυμός του δεν είναι αφρώδης όταν το φρούτο στύβεται.

Η νέα ποικιλία χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να αναπτυχθεί, και αποτελεί συνδυασμό δύο ποικιλιών, της Ρέζι από την Ανατολική Γερμανία και της Πιρουέτ από τη Δανία. Η ποικιλία Ρέζι είναι γνωστή για τη γλυκύτητα και την υφή της αλλά τα χρόνια πριν την πτώση του τείχους του Βερολίνου η πρόσβαση σε αυτήν ήταν περιορισμένη.

Αντιπρόσωποι της εταιρείας Lubera στην Ελβετία κατάφεραν πριν από λίγες δεκαετίες να εξασφαλίσουν ευκολότερη πρόσβαση στην ανατολικογερμανική ποικιλία και ξεκίνησαν τις προσπάθειες συνδυασμού της με την Πιρουέτ, μέχρι να καταφέρουν να δημιουργήσουν την επιθυμητή γεύση ανθρακικού.

«Όσον αφορά μήλα για κατανάλωση, πιστεύω ότι πρόκειται για την καλύτερη ποικιλία μήλων που είχαμε ποτέ», δήλωσε ο Ρόμπερτ Μαϊερχόφερ, διευθυντής παραγωγής της εταιρείας. «Είναι σίγουρα διαφορετική από οτιδήποτε άλλο στην αγορά, ενώ η υφή αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο για κάθε καταναλωτή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Μαϊερχόφερ, η διαδικασία ανάπτυξης της ποικιλίας περιλάμβανε τη μακροχρόνια γενετική επιλογή των πλουσιότερων στα επιθυμητά στατιστικά μήλων, και στη συνέχεια τη διασταύρωση μεταξύ τους. Τα τελικά προϊόντα απέκτησαν τα κύτταρα που απελευθερώνουν μεγάλη οξύτητα αλλά και ζάχαρη με κάθε δαγκωνιά, που δημιουργούν την αίσθηση κατανάλωσης αναψυκτικού ποτού.


Πηγή

Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014

Οι ελέφαντες μπορούν να αισθανθούν βροχή από απόσταση 240 χιλιομέτρων

Οι ελέφαντες είναι γνωστοί για την εντυπωσιακή τους μνήμη, ωστόσο νέα μελέτη Αμερικανών επιστημόνων υποστηρίζει πως τα μεγάλα θηλαστικά είναι επίσης εξαιρετικοί μετεωρολόγοι.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Τέξας Α&Μ υπολόγισαν πως οι ελέφαντες μπορούν να ανιχνεύσουν βροχοπτώσεις που πλησιάζουν από απόσταση έως και 240 χιλιομέτρων.
Η ικανότητα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις οργανώσεις προστασίας απειλουμένων ζώων για τη διατήρηση κοπαδιών ελεφάντων μακριά από λαθροκυνηγούς, σύμφωνα με τον Όλιβερ Φρόενφελντ, καθηγητή γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Τέξας Α&Μ.
Όπως θα περίμενε κανείς λόγω του μεγέθους των αυτιών τους, οι ελέφαντες διαθέτουν εξαιρετική ακοή και την ικανότητα να ανιχνεύουν πολύ χαμηλές συχνότητες. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα γιγάντια θηλαστικά μπορούν να ακούσουν τα χαμηλά βουητά των κεραυνών, όπως και τον ήχο έντονων βροχοπτώσεων χιλιόμετρα μακριά, και να προβλέπουν πότε πλησιάζουν συνθήκες βροχής.
Η ερευνητική ομάδα έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα αφού παρατήρησε κοπάδια ελεφάντων στη Ναμίμπια να μετακινούνται ξαφνικά χωρίς κάποια προφανή εξήγηση.
«Οι ελέφαντες έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν να αλλάζουν τους προορισμούς των μετακινήσεών τους, καθώς και την ταχύτητα με την οποία μετακινούνται», δήλωσε ο Φρόενφελντ.
Για να εξηγήσουν τη συμπεριφορά αυτή, οι επιστήμονες κατέγραψαν τις κινήσεις εννέα ελεφάντων από διαφορετικά κοπάδια για επτά χρόνια, αφού τους τοποθέτησαν πομπούς GPS.
Οι μετρήσεις αποκάλυψαν πως οι ελέφαντες αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση στην πορεία τους κατά τη διάρκεια της περιόδου βροχών στη Ναμίμπια, μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου κάθε χρόνο. Οι αλλαγές αυτές γίνονταν κάθε φορά σε συνδυασμό με την εμφάνιση βροχών σε αποστάσεις αρκετών χιλιομέτρων.
«Οι ελέφαντες χρειάζονται τη βροχή. Μετά από μία εκτεταμένη περίοδο ξηρασίας, μόλις αισθανθούν τη βροχή αρχίζουν και μετακινούνται προς αυτήν ώστε να βρουν νερό γρηγορότερα», εξηγεί ο Φρόενφελντ.
Η γνώση αυτής της ικανότητας κάνει τις κινήσεις των ελεφάντων πιο προβλέψιμες, γεγονός που θα συνεισφέρει στην καλύτερη προστασία τους από λαθροκυνηγούς, καταλήγει η έρευνα.

http://www.naftemporiki.gr

Δωρεάν βιντεοκλήσεις μέσα από τον Firefox

Δωρεάν βιντεοκλήσεις μέσα από τον Firefox 
Το ίδρυμα Mozilla ανακοίνωσε το Firefox Hello, μία νέα λειτουργία βιντεοκλήσεων μέσα από τον δημοφιλή ομώνυμο browser, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον ισπανικό πάροχο Telefonica.
Το Firefox Hello θα προστεθεί στις επόμενες εκδόσεις του Firefox και χρησιμοποιεί την πλατφόρμα TokBox από την Telefonica, ενώ για τη λειτουργία του δεν απαιτεί κάποιο add-on, ούτε πρέπει να κάνει κάποια εγγραφή σε υπηρεσία τρίτων.

Επίσης, η τεχνολογία του Firefox Hello, θα είναι συμβατή με με όλους τους browsers που υποστηρίζουν το WebRTC (Web Real Time Communication), όπως ο Chrome ή ο Opera.

Σύμφωνα με την Telefonica, το Firefοx Hello καθιστά εύκολη την επικοινωνία μεταξύ φίλων που δεν έχουν την ίδια υπηρεσία βίντεοκλήσεων, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να πραγματοποιήσουν δωρεάν κλήσεις φωνής και βίντεο, χωρίς κάποιο επιπλέον λογισμικό ή λογαριασμό.
Real.gr

Τετάρτη, Νοεμβρίου 19, 2014

Κάμερα «βρίσκει» τις κατάλληλες φλέβες για ενέσεις


Η εύρεση της κατάλληλης φλέβας για την ένεση, το εμβόλιο ή τον καθετηριασμό μπορεί να είναι ένας δύσκολος στόχος, ακόμη και για έμπειρους γιατρούς ή νοσηλευτές.
Κάποιες φορές απαιτούνται πολλαπλές προσπάθειες, που σπαταλούν τον -πολύτιμο κάποιες φορές- χρόνο κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης, εκτός του ότι προκαλούν πόνο και δυσφορία στον ασθενή. Ιδιαίτερα σε περιστάσεις ιδιαίτερης σωματικής και ψυχικής επιβάρυνσης, όπως είναι οι χημειοθεραπείες, όπου οι φλέβες «καίγονται», οι ασθενείς ταλαιπωρούνται πολύ σε κάθε επίσκεψη
η λύση σε αυτό το πρόβλημα φαίνεται ότι βρήκε η τεχνολογία, μέσω μιας ειδικής κάμερας που ονομάζεται VeinViewer. Η κάμερα εκπέμπει  υπέρυθρο φως, το οποίο απορροφάται από το αίμα και αντανακλάται από τον περιβάλλοντα ιστό. Η πληροφορία συλλαμβάνεται, επεξεργάζεται και προβάλλεται ψηφιακά σε πραγματικό χρόνο απευθείας πάνω στην επιφάνεια του δέρματος.
Έτσι η κάμερα παρέχει σε πραγματικό χρόνο την ακριβή εικόνα του τρόπου κυκλοφορίας του αίματος του ασθενούς και των πιο κατάλληλων φλεβών για ενέσεις. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι μια τέτοια τεχνολογία θα είναι πολύ χρήσιμη σε νοσοκομεία, σε εργαστήρια και ιατρεία, στη χημειοθεραπεία, αλλά και στις αιμοδοσίες.
 http://www.naftemporiki.gr/

Air Umbrella: Αόρατη ομπρέλα διώχνει τη βροχή!

Air Umbrella: Αόρατη ομπρέλα διώχνει τη βροχή!Μετά από εκατοντάδες χρόνια έφτασε ο καιρός να αλλάξει η ομπρέλα όπως την ξέρουμε, ή τουλάχιστον αυτό φιλοδοξεί να πετύχει μια κινέζικη εταιρεία με την Air Umbrella, ζητώντας χρηματοδότηση από το κοινό μέσα από την πλατφόρμα Kickstarter. Τι διαφορετικό έχει αυτή η ομπρέλα; Δεν διαθέτει ύφασμα/πλαστικό για να καλύψει τον χρήστη, αλλά δημιουργεί έναν αόρατο θόλο επάνω από το κεφάλι του διώχνοντας τη βροχή εκτοξεύοντας συμπιεσμένο αέρα.
perierga.gr - Αόρατη ομπρέλα διώχνει τη βροχή! Σύμφωνα με τους δημιουργούς, μπορεί να δημιουργήσει θόλο ακτίνας 50-80cm και η αυτονομία της φτάνει τα 30 λεπτά. Να σημειωθεί ότι έχουν ξεπεράσει ήδη τον στόχο των $10.000 για να ξεκινήσουν την παραγωγή, αλλά δεν μας λένε τι γίνεται με τη βροχή που φεύγει από πάνω μας και πέφτει στους περαστικούς.
 
perierga.gr - Αόρατη ομπρέλα διώχνει τη βροχή!
perierga.gr - Αόρατη ομπρέλα διώχνει τη βροχή!
πηγή: techgear.gr

Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014

Έτσι θα είναι τα χαρτονομίσματα της Νορβηγίας το 2017!

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτή είναι η σχεδίαση των νέων χαρτονομισμάτων της Νορβηγίας, που θα κυκλοφορήσουν το 2017. Οι πίσω πλευρές των αμφιλεγόμενων νέων τραπεζογραμματίων διαθέτουν παλέτες χρωμάτων που μοιάζουν με ψηφιακά θολές εκδόσεις των εικόνων που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος.
perierga.gr - Έτσι θα είναι τα χαρτονομίσματα της Νορβηγίας το 2017!
Ο σχεδιασμός και για τις δύο πλευρές των χαρτονομισμάτων επιλέχθηκε από τη Norges Bank κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2014. Η μπροστινή πλευρά περιλαμβάνει μια σειρά από εικόνες που αφορούν σε διάφορες σκηνές από τη θάλασσα, που έχει μεγάλη σημασία για τη ζωή στη Νορβηγία.
perierga.gr - Έτσι θα είναι τα χαρτονομίσματα της Νορβηγίας το 2017!http://perierga.gr

Mπουφάν αλλάζει χρώμα ανάλογα με το περιβάλλον!

Mπουφάν αλλάζει χρώμα ανάλογα με το περιβάλλον!Το Interacket δεν είναι σαν τα άλλα μπουφάν. Πρόκειται για το πρώτο μπουφάν «χαμαιλέοντα» που έχει τη δυνατότητα να αλλάζει χρώμα ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε.

Οι ερευνητές του νορβηγικού στούντιο Drap og Design που το σχεδίασαν, τοποθέτησαν εξελιγμένους αισθητήρες χρώματος καθώς και συστάδες από λαμπάκια LED στα μανίκια. Η εναλλαγή των χρωματισμών των LED πραγματοποιείται χάρις σε συρραμένους μέσα στο ύφασμα μικρουπολογιστές.

Δευτέρα, Νοεμβρίου 17, 2014

Ταξίδι με θέα στο κενό: Αεροπλάνο του μέλλοντος χωρίς... παράθυρα!

Ταξίδι με θέα στο κενό: Αεροπλάνο του μέλλοντος χωρίς... παράθυρα!
Σε λιγότερο από μία δεκαετία, οι επιβάτες του αεροπλάνου του μέλλοντος θα έχουν την ευκαιρία κατά το ταξίδι τους να σερφάρουν στο διαδίκτυο με… φόντο τα σύννεφα και τον ανοιχτό ουρανό. Πολλοί θα ενθουσιαστούν με την ιδεά και άλλοι ίσως τρομοκρατηθούν. Ανεξαρτήτως των πιθανών αντιδράσεων, τα παράθυρα στα αεροπλάνα στο μέλλον θα εξαφανιστούν και οι επιβάτες θα έχουν θέα στο... κενό, βλέποντας τι συμβαίνει έξω από το αεροσκάφος σαν να είχαν φτερά και πετούσαν μόνοι τους!

Στο αεροπλάνο του μέλλοντος, όπως το σχεδίασε ο βρετανικός οργανισμός Centre for Process Innovation (CPI), τα παράθυρα στην καμπίνα των επιβατών αντικαθίστανται από ειδικές έξυπνες οθόνες αφής.

Στην ουσία, ολόκληρο το τοίχωμα της καμπίνας θα αποτελείται από οθόνες αφής.

Το «μυστικό» κρύβεται στις κάμερες που θα βρίσκονται τοποθετημένες στο εξωτερικό του αεροσκάφους, με τις οποίες θα συνδέονται οι έξυπνες οθόνες προβάλλοντας μέσα στην άτρακτο εικόνες σε υψηλή ευκρίνεια από το εξωτερικό του αεροπλάνου.

Οι οθόνες θα βασίζονται στην τεχνολογία OLED που χρησιμοποιείται σήμερα σε κινητά τηλέφωνα και τηλεοράσεις. Προς το παρόν, βέβαια, υπάρχουν διάφορα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν, όπως το γεγονός ότι η τεχνολογία αυτή δεν είναι ανθεκτική στο νερό και στην υγρασία.

Το σύστημα αυτό θα μειώσει επίσης το βάρος του αεροσκάφους και την κατανάλωση καυσίμων, οδηγώντας (θεωρητικά) σε μείωση των αεροπορικών ναύλων.







http://www.zougla.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);