Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2014

Τέλος στα κλεμμένα κινητά - Με την κλοπή οι συσκευές θα κλειδώνουν

Τέλος στα κλεμμένα κινητά - Με την κλοπή οι συσκευές θα κλειδώνουν
Φρένο στη μάστιγα των κλοπών των κινητών τηλεφώνων αναμένεται να βάλει ο νέος κανονισμός λειτουργίας των τηλεπικοινωνιακών παροχών που θέτει σε εφαρμογή η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) από το τέλος του ερχόμενου μήνα.
Ο ίδιος κανονισμός θα δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές σταθερής και κινητής τηλεφωνίας να διακόπτουν αυτόματα τις υπηρεσίες που τους παρέχουν οι εταιρείες σε περίπτωση που διαπιστώνουν ότι η χρέωσή τους είναι υψηλότερη από την προκαθορισμένη.
Με τις διατάξεις του νέου κανονισμού, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας υποχρεώνονται πλέον να τηρούν λίστες με τους διεθνείς κωδικούς ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity) των κλεμμένων κινητών τηλεφώνων των συνδρομητών τους.
Με τον τρόπο αυτόν, ένα κλεμμένο κινητό θα είναι πλέον άχρηστο και δεν θα μπορεί να πωληθεί στην εγχώρια «μαύρη αγορά», καθώς δεν θα μπορεί να ενεργοποιείται με άλλη κάρτα SIM της ίδιας ή άλλης εταιρείας.

Shockwave: Το… πυραυλοκίνητο φορτηγό με τελική ταχύτητα 600 χλμ/ώρα

Φορτηγό Shockwave (1)

Το «Shockwave» είναι ένα φορτηγό Chevrolet του 1957, που εξοπλίστηκε με 3 κινητήρες jet που αποδίδουν συνολικά 36.000 ίππους και τελική ταχύτητα 600 χλμ/ώρα.
Αξίζει να σημειωθεί πως το όχημα που ζυγίζει 3 τόνους καλύπτει τα 400 μέτρα από στάση σε 6,5 δευτερόλεπτα, ενώ σύμφωνα με τον 64χρονο ιδιοκτήτη του Neal Darnell, κάθε φορά που το βγάζει στο δρόμο καταναλώνει περίπου 680 λίτρα καύσιμα
Φορτηγό Shockwave (3)



BΥΘΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΔΟΙ ΣΕ ΠΥΚΝΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

«Υπόγεια» λύση για τα απορρίμματα

Μέχρι τον Απρίλιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της πρωτεύουσας. Το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, που λειτουργεί πιλοτικά από το 2004, ξεκινάει και επίσημα την εφαρμογή του καθώς, πριν από λίγες ημέρες, τοποθετήθηκε ένας ακόμη στην πλατεία του Αγίου Θωμά στου Γουδή.

Ο βυθιζόμενος κάδος στην πλατεία του Αγίου Θωμά στου Γουδή έχει μέγεθος 6 τετραγωνικών μέτρων και είναι θαμμένος σε βάθος τριάμισι μέτρων. Παρακολουθείται μέσω τηλεματικού συστήματος, το οποίο ενημερώ
Ο βυθιζόμενος κάδος στην πλατεία του Αγίου Θωμά στου Γουδή έχει μέγεθος 6 τετραγωνικών μέτρων και είναι θαμμένος σε βάθος τριάμισι μέτρων. Παρακολουθείται μέσω τηλεματικού συστήματος, το οποίο ενημερώνει για την πληρότητά του
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η εγκατάσταση ενός επιπλέον βυθιζόμενου κάδου στα Ιλίσια (Αιγινίτου και Σισίνη) και θα ακολουθήσουν άλλοι 20 σε περιοχές που υπάρχει μεγάλος φόρτος απορριμμάτων.
Στου Γουδή εγκαταστάθηκε ο πρώτος βυθιζόμενος κάδος, προκειμένου να αποφορτιστεί η περιοχή από τον μεγάλο όγκο σκουπιδιών, δεδομένου ότι στην εν λόγω συνοικία βρίσκονται τα νοσοκομεία, Παίδων και Λαϊκό.
Ακολουθεί το προσεχές διάστημα η εγκατάσταση στα εξής σημεία: Μεσογείων και Βασ. Σοφίας (Πύργος Αθηνών), Παγκράτι (Υμηττού 123-125), Παπαδά και Αντερσεν, Πλατεία Κουμουνδούρου, στα τρία νεκροταφεία της πόλης, Κωνσταντινουπόλεως και Βουτάδων, Κριεζώτου στο Κολωνάκι κ.ά.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων Αν. Βαρελά υπολογίζεται ότι χωράει από 12 έως 20 κυβικά μέτρα, καθώς διαθέτει σύστημα συμπίεσης των απορριμμάτων, αντικαθιστώντας 45 συμβατικούς κάδους. Επίσης ο μεγαλύτερος βυθιζόμενος έχει χωρητικότητα όσο 70 «πράσινοι» κάδοι.
Η χωρητικότητα ωστόσο εξαρτάται από το είδος των σκουπιδιών και τον τρόπο με τον οποίο τοποθετούνται στις σακούλες απορριμμάτων.
«Ο δήμος ενημερώνει τους πολίτες πώς πρέπει να ρίχνουν τα σκουπίδια, τα οποία πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο συμπιεσμένα προκειμένου να εκμεταλλευόμαστε και το παραμικρό εκατοστό», σημειώνει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, προσθέτοντας ότι στους συγκεκριμένους κάδους δεν ρίχνουμε σε καμία περίπτωση ανακυκλώσιμα υλικά.
Ακόμα επισημαίνει πως η αποκομιδή σε αυτά τα σημεία θα γίνεται ανά δύο μέρες από ένα όχημα μεταφοράς και έναν οδηγό. Ο υπάλληλος θα διαθέτει κλειδί που θα ανοίγει τον κάδο, ο οποίος θα ανυψώνεται θα μεταφέρεται στο απορριμματοφόρο και στη συνέχεια θα τοποθετείται στο ίδιο σημείο ένας άδειος.
Επιπλέον θα «ελευθερωθούν» από 40 έως 70 θέσεις στάθμευσης, όσοι δηλαδή κάδοι αντικατασταθούν στις περιοχές από τους βυθιζόμενους. Την ίδια στιγμή, θα εκλείψει το φαινόμενο της διασποράς των κάδων σε διάφορα σημεία του δρόμου.
Στις υπόλοιπες περιοχές, η εγκατάσταση θα γίνει ανάλογα με την πορεία των εκσκαφών, καθώς, όπως αναφέρει ο κ. Βαρελάς, η διαδικασία αυτή προσκρούει συνεχώς σε αρχαιολογικά ευρήματα. «Κάθε εκσκαφή γίνεται παρουσία αρχαιολόγου, ωστόσο σε διάφορα σημεία εντοπίστηκαν αρχαία, αλλάζοντας συνεχώς την πορεία των έργων».
Στο εξωτερικό
Η πρακτική των βυθιζόμενων κάδων εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις και θεωρείται πετυχημένη, καθώς διασφαλίζει εκτός από την καθαριότητα, την εξοικονόμηση χώρου, ενώ δεν υπάρχουν δυσάρεστες οσμές, καθώς το σύστημα διαθέτει επαρκή στεγανοποίηση και επιπλέον ο κάδος πλένεται ανά δύο ημέρες.

Οι βυθιζόμενοι κάδοι για την αποκομιδή των αστικών απορριμμάτων χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, ενώ το συνολικό τους κόστος ανέρχεται στα 2,6 εκατ. ευρώ.
ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Με συναγερμό για αποφυγή δολιοφθορών
Ο βυθιζόμενος κάδος, στην πλατεία του Αγίου Θωμά στου Γουδή, είναι μεγέθους 6 τετραγωνικών μέτρων και είναι θαμμένος σε βάθος τριάμισι μέτρων κάτω από το έδαφος, ενώ στην επιφάνεια βρίσκεται η είσοδος - χοάνη στην οποία οι πολίτες ρίχνουν τα απορρίμματα.
Ο κάδος παρακολουθείται μέσω τηλεματικού συστήματος, το οποίο ενημερώνει την υπηρεσία καθαριότητας για την πληρότητά του. Η αποκομιδή των συμπιεσμένων απορριμμάτων θα γίνεται ανά δύο ημέρες, από ένα μόνο απορριμματοφόρο.
Ταυτόχρονα, μέσω του συστήματος, συλλέγονται γενικά στατιστικά στοιχεία για τα απορρίμματα που θα συγκεντρώνονται στους κάδους, οι οποίοι επιπλέον διαθέτουν και σύστημα συναγερμού για την αποφυγή δολιοφθορών.
 http://www.ethnos.gr/

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2014

Ο τρομακτικός καταστροφέας δασών (Video)

Ο τρομακτικός καταστροφέας δασών (1)
Το θεριστικό μηχάνημα John Deere H414 μπορεί να εξαφανίσει ένα ολόκληρο δάσος με μερικές απλές κινήσεις.
 
Ο τρομακτικός καταστροφέας δασών (2)
Ο τρομακτικός καταστροφέας δασών (4)http://www.otherside.gr

Ευρωπαϊκό πείραμα στα Τρίκαλα για λεωφορείο χωρίς οδηγό !

Ευρωπαϊκό πείραμα στα Τρίκαλα για λεωφορείο χωρίς οδηγό !
Με επιστολή του προς την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων, e-Trikala A.E., ο συντονιστής του Προγράμματος “CityMobil2” Αντριάνο Αλεσαντρίνι ανακοίνωσε την επιλογή της πόλης των Τρικάλων ως “ευρωπαϊκό πιλότο για την κυκλοφορία των οχημάτων χωρίς οδηγό” στη διαδρομή που έχει προταθεί.
Η πρόταση, όπως αναφέρεται, συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από τις υποψήφιες πόλεις και για τον λόγο αυτό, ο κ. Αλεσαντρίνι μεταφέρει τα συγχαρητήρια των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η e-Trikala A.E. με τον συντονιστή εταίρο βρίσκονται ήδη στη διαδικασία νομιμοποίησης της πιλοτικής κυκλοφορίας των οχημάτων στην πόλη των Τρικάλων, με διαρκή ανταλλαγή στοιχείων με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Μεταφορών και ειδικότερα το γραφείο του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου.
Το έργο “CityMobil2” -με πλήρη τίτλο Cities demonstrating cybernetic mobility- ξεκίνησε επίσημα την 01/09/2012 και έχει διάρκεια 4 έτη. Συνολικά συμμετέχουν 45 Ευρωπαίοι εταίροι, ενώ από την Ελλάδα εκτός από την e- Trikala Α.Ε. συμμετέχει το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Οι 12 εταίροι εκπροσωπούν ισάριθμες πόλεις/περιοχές (Τρίκαλα, Ρέτζιο Καλάμπρια, Λεόν, Σεν Σουλπίς, Σοφία Αντίπολις, Βάντα, Βρυξέλλες, Λα Ροσέλ, Σαν Σεμπαστιάν, CERN, Μιλάνο, Οριστάνο) ενώ άλλοι πέντε εκπροσωπούν κατασκευαστές αυτοματοποιημένων οχημάτων, (YAMAHA, Robosoft, 2GetThere, Induct, Movemile).
Σκοπός του προγράμματος είναι η διενέργεια επιδείξεων με αυτοματοποιημένα οχήματα (χωρίς οδηγό) σε συγκεκριμένα δρομολόγια εντός πέντε πόλεων/περιοχών.
Τα Τρίκαλα διαγωνίστηκαν με άλλες 11 πόλεις ανά την Ευρώπη και καταφέραν να προκριθούν στις 5 τελικές πόλεις οι οποίες θα πραγματοποιήσουν εξάμηνες δοκιμές στο χώρο τους με αυτόματα οχήματα.
Λόγω της δυσκολίας του έργου, η e-Trikala A.E. συνεργάζεται στενά και με τον έτερο Έλληνα επίσημο εταίρο, το “Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών”.
Μέχρι στιγμής έχει καθορισθεί η προτεινόμενη διαδρομή που θα ακολουθήσει δυνητικά ένα αυτόματο όχημα μαζικής μεταφοράς πολιτών και μελετώνται οι διάφορες παράμετροι, όπως αυτές ορίζονται από το consortium.
 http://www.imerisia.gr

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 26, 2014

Πολιτισμός «Έφυγε» από τη ζωή ο δεξιοτέχνης του φλαμένκο, Paco de Lucia

«Έσβησε» στα 66 του χρόνια ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες παγκοσμίως και δεξιοτέχνης του φλαμένκο, Paco de Lucia.
Ο παγκοσμίου φήμης κιθαρίστας και συνθέτης «έφυγε» από την ζωή από έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 1947 στην Αλγκεσίρα της Ισπανίας, και το πραγματικό του όνομα ήταν Φρανσίσκο Σάντσεζ Γκόμεζ. Όμως ήθελε να τιμήσει την Πορτογαλίδα μητέρα του Λουσία Γκόμεζ και υιοθέτησε το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Paco de Lucia.
Paco_de_Lucía_4.jpg
Καταγόταν από οικογένεια με μεγάλη παράδοση στη μουσική και ειδικότερα στο φλαμένκο. Ήταν ο μικρότερος από τα πέντε παιδιά του κιθαρίστα φλαμένκο Αντόνιο Σάντσεζ και της Πορτογαλίδας μητέρας του Λουτσία Γκόμεζ.

Αδέλφια του ήταν ο τραγουδιστής φλαμένκο Pepe de Lucia και ο κιθαρίστας φλαμένκο Ραμόν Ντε Αλγκεσίρας.
Μεγάλωσε περιτριγυρισμένος από τα τραγούδια και τον χορό φλαμένκο!
Την αγάπη αλλά και την δεξιότητα του στη μουσική, ο Paco de Lucia την οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον πατέρα του. Τον έμαθε κιθάρα σε νεαρή ηλικία και ήταν εξαιρετικά αυστηρός στην ανατροφή του από την ηλικία των 5 ετών, αναγκάζοντάς τον να εξασκείται μέχρι και 12 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα, για να γίνει ένας επαγγελματίας μουσικός.
Αξιοσημείωτο είναι ακόμα το γεγονός ότι ο πατέρας του, τον πήρε από το σχολείο για να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην κιθάρα του!
Μάλιστα, ο κιθαρίστας φλαμένκο και βιογράφος Ντον Πόρεν παρομοιάζει τη σχέση του Πάκο με τον πατέρα του με τη σχέση του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και του Λίοπολντ Μότσαρτ, για τον τρόπο με τον οποίο οι πατέρες «διαμόρφωσαν» τους γιούς τους σε μουσικούς παγκόσμιας κλάσης και μάλιστα συνέχιζαν να τους πατρονάρουν ακόμη και αφότου έγιναν διάσημοι.
Η καριέρα του
307654.jpg
Μαζί με τον αδερφό του, έκανε περιοδείες στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1962 μέχρι το 1964. Εκεί γνώρισε τον διάσημο κιθαρίστα, Sabicas, ο οποίος τον ενθάρρυνε να αναπτύξει τις δικές του ιδέες.

Περισσότερο όμως επηρεάστηκε από τον Niño Ricardo, του οποίου το στιλ υιοθέτησε από νεαρή ηλικία. Μετά την πρώτη του ηχογράφηση το 1960, ηχογράφησε πολλά ριζοσπαστικά άλμπουμ, κάνοντας καινοτομίες, τις οποίες σύντομα πολλοί άρχισαν να μιμούνται.
Η εκπληκτική του δεξιότητα και μεγάλη δημοτικότητα που απέκτησε τον ανέδειξαν από διεθνή καλλιτέχνη σε είδωλο για όλους τους επίδοξους κιθαρίστες.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ο Paco de Lucia περιόδευσε στην Ευρώπη με μια ομάδα που ονομάστηκε Festival Flamenco Gitano και συνάντησε άλλα νέα ταλέντα στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του τραγουδιστή φλαμένκο Καμαρόν ντε λα Ισλα, με τον οποίο τον συνέδεσε μια γόνιμη συνεργασία μεταξύ 1968 και 1977, ηχογράφησαν 10 άλμπουμ μαζί και έλαβαν μεγάλη αναγνώριση.
Ακόμα, έκανε μια σύντομη εμφάνιση, ντυμένος ως Μεξικανός κιθαρίστας , στο γουέστερν Hannie Caulder το 1971, παίζοντας τη μελωδία του Ken Thorne. Την ίδια χρονιά, κυκλοφόρησε το άλμπουμ El mundo del flamenco, σε συνεργασία με τον Μάριο Εσκουδέρο, ενώ ξεκίνησε να δουλεύει και με τον παραγωγό Χοσέ Τορεγκρόσα.
Στις 18 Φεβρουαρίου του 1975, ο Paco de Lucia έγινε ο πρώτος φορά κιθαρίστας φλαμένκο που έπαιξε στο περίφημο Teatro Real της Μαδρίτης. Έπαιξε με τον αδελφό του Ραμόν μπροστά σε σχετικά νεαρό κοινό και ο βιογράφος Ποχρέν είπε ότι παρουσίασε μία λαμπρή τεχνική.
Το 1979, ο Paco de Lucia με τον Τζον ΜακΛάφιν και τον Λάρι Κόριελ, διαμόρφωσαν ένα τρίο εγχόρδων «The Guitar Trio» και μαζί έκαναν το γύρο της Ευρώπης.
Το 1981, ίδρυσε επίσης το Paco de Lucia Sextet με τα αδέρφια του Ραμόν και Πέπε και κυκλοφόρησε το πρώτο από τα τρία άλμπουμ τους την ίδια χρονιά .
Το 1982 συμμετείχε σε μία σειρά από συναυλίες με τον jazz πιανίστα Τσικ Κορέα, ο οποίος αποτέλεσε σημαντική επιρροή. Το 1983 εμφανίστηκε στην ταινία Κάρμεν του Κάρλος Σάουρα, που είχε προταθεί για βραβείο BAFTA ενώ 6 χρόνια αργότερα, παρουσιάστηκε σε αρένα ταυρομαχίας στη Σεβίλλη με τον Πλάθιντο Ντομίνγκο και τον Χούλιο Ιγκλέσιας
Για αρκετά χρόνια, ο Paco de Lucia έζησε στο Γιουκατάν, στο Μεξικό , αλλά επέστρεψε στη γενέτειρά του στην Ισπανία το 2003, ομολογώντας ότι κουράστηκε να σηκώνεται χαράματα σε όλη του τη ζωή και να ζει σε ξενοδοχεία.
Το 2004 έκανε μία περιοδεία στις ΗΠΑ και τον Καναδά με τον Ισπανό τραγουδιστή φλαμένκο Λα Τάνα, αλλά έκτοτε μείωσε σημαντικά τις live εμφανίσεις του στο κοινό και τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί και εμφανιζόταν σε ελάχιστες συναυλίες μόνο στην Ισπανία και τη Γερμανία, ή σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ του καλοκαιριού.
 http://www.star.gr

3D gifs: Με ένα απλό τρικ αυτές οι εικόνες ξεπηδούν από την οθόνη σας

3D Gif
Ένα νέο τρικ που βρήκαν οι δημιουργοί εικόνων gif τους επιτρέπει να φτιάχνουν κινούμενες εικόνες που μοιάζουν πραγματικά τρισδιάστατες. Δείτε μερικές από τις δημιουργίες που έχουν ξετρελάνει τους χρήστες του Internet.
Το τρικ είναι απλό, αλλά εξαιρετικά παραπλανητικό. Για να επιτευχθεί, χρησιμοποιούνται άσπρες γραμμές που χωρίζουν τις εικόνες σε 3 πάνελ. Με αυτό τον τρόπο, τα αντικείμενα των κινούμενων εικόνων μπορούν να ξεπηδήσουν έξω από το κάδρο, μπροστά από τις άσπρες γραμμές και να πλησιάσουν τον θεατή. Το τρικ λειτουργεί επειδή οι άσπρες γραμμές ορίζουν ένα σαφές σημείο αναφοράς στο προσκήνιο, ή την «οθόνη», αν θέλετε να το σκεφτείτε έτσι. Όταν η δράση στην εικόνα φαίνεται να περνάει μπροστά από αυτές τις άσπρες γραμμές, το μυαλό μας ξεγελιέται και νομίζει ότι η δράση βρίσκεται μπροστά από το προσκήνιο.
3D Gif
3D Gif
3D Gif
3D Gif
3D Gif
3D Gif
3D Gif
3D Gif
3D Gif
3D Gif
3D Gif
3D Gif
3D Gif
3D Gif
3D Gif
3D Gif
3D Gif
3D Gif
3D Gif
3D Gif
3D Gif

Τρίτη, Φεβρουαρίου 25, 2014

30+1 σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα

Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (6)
Η παρατήρηση των περίεργων σχημάτων που παίρνουν πολλές φορές τα σύννεφα είναι μια πολύ χαλαρωτική ασχολία για ένα «τεμπέλικο» απόγευμα, ενώ υπάρχει μάλιστα και μια κοινότητα που ασχολείται με το συγκεκριμένο αντικείμενο, η οποία ονομάζεται «Cloud Appreciation Society» και έχει ιδρυθεί από τον Gavin Pretor-Pinney. Ακολουθούν 31 φωτογραφίες με σύννεφα που παρουσιάζουν ομοιότητα με άλλα πράγματα που όλοι γνωρίζουμε και ο καθένας μπορεί να δώσει την δική του ερμηνεία.

Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (1)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (2)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (3)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (4)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (5)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (7)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (8)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (9)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (10)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (11)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (12)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (13)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (14)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (15)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (16)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (17)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (18)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (19)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (20)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (21)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (22)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (23)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (24)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (25)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (26)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (27)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (28)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (29)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (30)
Σύννεφα που μοιάζουν με πράγματα (31)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);