Σάββατο, Μαρτίου 31, 2012

Ο παππούς και η Σβετλάνα


Τρεις ηλικιωμένοι συζητούν στο πάρκο για τα γεράματά τους:...



- Καταραμένα γεράματα να πάρει ο διάολος! Χτες έρχεται η εγγονούλα μου με το βιβλίο της και με ρωτάει: "Τι σημαίνει αυτό που γράφει εδώ παππού;" και δεν μπορούσα να τη βοηθήσω γιατί πια δεν βλέπω καλά... δεν βλέπω... εγώ που ήμουν αϊτός, στο κυνήγι πάντα ο καλύτερος δεν έχανα ούτε κοτσύφι... αααχ॥ δεινόν το γήρας...
- Ααα να δείτε εγώ τι έπαθα χτες... πάω να ανέβω τα σκαλιά στο ΙΚΑ γιατί είχε χαλάσει το ασανσέρ και στον πρώτο όροφο λαχάνιασα, άναψα και τα πόδια μου δεν με βαστούσαν! Ποιος, εγώ που ήμουν αθλητής μεγάλος και έτρεχα μαραθώνιους έτσι για προθέρμανση και τώρα δεν μπορώ να ανέβω τις σκάλες να πάρει...

- Αααχ να δείτε εμένα τι μου’ τυχε προχτές... Είχε έρθει σπίτι η Σβετλάνα να καθαρίσει και τη βλέπω να ανεβαίνει στο σκαμπό να ξεσκονίσει τα πάνω ράφια της βιβλιοθήκης... εε πάω από κάτω και την τσιμπάω και την αρχίζω στα χαδάκια και τα παιχνιδάκια και τότε γυρνάει και μου λέει πονηρά..
"Κύριε Λεονίντα πάλι;;; είναι η τρίτη φορά σήμερα!!!"

- Τί έχω πάθει ρε παλικάρια... δεν θυμάμαι πια... ξεχνάω!!!!

Facebook αλά ελληνικά!

Facebook αλά ελληνικά!
Το παγκόσμιο κίνημα «We are all Greeks» επεκτάθηκε και στο διαδίκτυο χάρη σε μία ομάδα ομογενών επιχειρηματιών, οι οποίοι δημιούργησαν το facebook αλά ελληνικά.
Στην ιστοσελίδα Greek-smile.com μπορούν να γίνουν μέλη όσοι είναι ή και αισθάνονται Έλληνες. Εμπνευστές και δημιουργοί της είναι οι Ελληνοαμερικανοί Ted Manatos και Jerry Papas από τη Νέα Υόρκη, ο Φοίβος Μορίδης και o Sav Kiriakides από το Λονδίνο και ο Paul Makris από την Μελβούρνη. Ο κ.Μορίδης μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του newsbomb για αυτό το εγχείρημα, που έχει ως στόχο την προβολή της Ελλάδος σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και τη δημιουργία ενός φιλελληνικού κλίματος διεθνώς.
 http://gr.news.yahoo.com

Φορητή τσάντα – πλυντήριο...


Ξεπερνούν κάθε φαντασία τα γκάτζετ και οι έξυπνες συσκευές που σχεδιάζονται με στόχο τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς μας.
Τελευταία δημιουργία; Η «τσάντα – πλυντήριο», ιδανική για κάμπινγκ και εκδρομές, χρήσιμο εργαλείο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης...

Η «τσάντα – πλυντήριο» (Scrubba Wash Bag), δεν ξεπερνά σε ύψος ένα τενεκεδάκι αναψυκτικού και ζυγίζει μόλις λίγα γραμμάρια, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να σας συντροφεύει σε οποιαδήποτε διαδρομή, κοντινή ή μακρινή.

Σίγουρα δεν μπορεί να κάνει το πλυντήριο της εβδομάδας, όμως η θαυματουργή τσάντα καθαρίζει στο λεπτό βρώμικα μπλουζάκια και εσώρουχα, με μηδενική κατανάλωση ενέργειας.

Η λειτουργία της είναι πάρα πολύ απλή. Αυτή εξάλλου είναι και η βασική αρχή των έξυπνων συσκευών.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε τα ρούχα μέσα στην τσάντα μαζί με νερό (2 μέχρι 4 λίτρα) και απορρυπαντικό και να την πιέσετε για να φύγει ο αέρας. «Τρίβετε» το εξωτερικό περίβλημα της τσάντας για 30 με 40 δευτερόλεπτα και τα ρούχα σας αστράφτουν.

Για όσους βιάζονται να τα φορέσουν άμεσα και δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι να στεγνώσουν με την κλασική μέθοδο στον ήλιο, το μόνο που απομένει είναι να βρουν ένα στεγνωτήριο.

Αυτοκαθαριζόμενο ύφασμα

Ακόμα πιο λειτουργικό από την τσάντα – πληντύριο είναι το αυτοκαθαριζόμενο βαμβακερό ύφασμα.

Το μυστικό του κρύβεται στην ειδική επίστρωση διοξειδίου του τιτανίου, το οποίο διασπά τη βρωμιά και τους λεκέδες όταν εκτίθεται στο ηλιακό φως.

Η χημική ένωση χρησιμοποιείται ήδη σε μια σειρά προϊόντων, όπως αυτοκαθαριζόμενα παράθυρα, πλακάκια μπάνιου και κουζίνας, αντιηλιακά προϊόντα, ακόμα και κάλτσες που δεν…μυρίζουν.
http://tyxaiodenomizo.blogspot.com

Δεκτή έκανε η Εισαγγελία την μήνυση πολίτη που ζητά να συλληφθούν 6 πρώην βουλευτές για εσχάτη προδοσία!!

Δεκτή έκανε η Εισαγγελία την μήνυση πολίτη που ζητά να συλληφθούν 6 πρώην βουλευτές για εσχάτη προδοσία!!



Η μήνυση και τα ονόματα των έξι βουλευτών!!!
Γιώργος Αδαλής
Ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που δεν το βάζουν κάτω! Την προηγουμένη εβδομάδα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατατέθηκε και ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΩΞΗΣ και σύλληψης για Εσχάτη Προδοσία...
κατά, αυτή την φορά, ΕΞΙ (6) πρώην βουλευτών οι οποίοι παραιτήθηκαν από τις 9 έως και τις 13 Φεβρουαρίου 2012.
Από το γραφείο της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δέχθηκαν να συσχετίσουν την δεύτερη αυτή αίτηση δίωξης και σύλληψης των 6 πρώην βουλευτών με την ήδη υποβληθείσα προ μηνών αίτηση κατά των πρώτων τριών η οποία έχει πλέον ανατεθεί σε Εισαγγελέα Πρωτοδικών και συγκεκριμένα στον κ. Κων/νο Σπυρόπουλο με αριθμό υπόθεσης Ε12/4604/2.3.2012.
Πρόκειται για τους:
1. Δημήτριο Βαρβαρίγο, π.βουλευτή Ζακύνθου
2. Πέμη Ζούνη, π. βουλευτή Α` Αθηνών
3. Γιάννη Κουτσούκου, π. βουλευτή Ηλίας
4. Αργύρη Λαφαζάνη, π. βουλευτή Χαλκιδικής
5. Παύλου Στασινού, π. βουλευτή Αρτας
6. Μάγιας Τσόκλη, π. βουλευτή Επικρατείας

Ο πολίτης που αγωνίζεται για να αποδείξει ότι κανείς μας δεν πρέπει να το βάζει κάτω, ονομάζεται Παντελής Γιαμαρέλλος και την αίτηση δίωξης την κατέθεσε μαζί με τον γνωστό πλέον γιατρό από την Χαλκίδα, Δημήτριο Αντωνίου, που είχε καταθέσει την πρώτη μήνυση για εσχάτη προδοσία, κατά του συνόλου των 170 βουλευτών που ψήφισαν το μνημόνιο!!!
Σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε στους AegeanTimes.gr, ο κ. Γιαμαρέλλος, κατέθεσε επίσης και ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ υπόμνημα προς τον Εισαγγελέα κ. Σπυρόπουλο ζητώντας τις άμεσες ενέργειές του για τον χειρισμό της υποθέσεως αυτής καθώς <υπάρχει φόβος επανεκλογής των υπόπτων για το αδίκημα της Εσχάτης Προδοσίας κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην περιβολή τους και πάλι με την βουλευτική ασυλία.
Η υπόθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια της μήνυσης για εσχάτη προδοσία 170 περίπου βουλευτών, η οποία έχει πάρει το δρόμο της δικαστικά και μπορεί να αποτελέσει "οδηγό" για τι μπορεί να συμβεί σε όσους βουλευτές χάσουν την ασυλία τους αν δε εκλεγούν!
Φαίνεται ότι ο δραστήριος κύριος Γιαμαρέλος, έχει αρχίζει να στριμώχνει στο καναβάτσο, το σύστημα, μιας και έχει αρχίσει να το «πολεμά» με τους δικούς του ... όρους!
Βλέπετε, δεν κατέθεσε αίτηση δίωξης και σύλληψης κατά του κ.Βορίδη για παράδειγμα, καθώς υπήρχε πιθανότητα να εφαρμοσθούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο «περί ευθύνης υπουργών» στο πρόσωπο τους και έτσι να συμπαρασυρθούν μαζί με τους δύο που αυτή την στιγμή είναι υπουργός και υφυπουργός και οι υπόλοιποι ΠΡΩΗΝ βουλευτές.
AKOΛΟΥΘΕΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΙ ΠΡΩΗΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
www.aegeantimes.gr

Παρασκευή, Μαρτίου 30, 2012

ANEKΔΟΤΟ: Γιατί ο παρακάτω μαθητής μηδενίστηκε

https://encrypted-tbn2.google.com/images?q=tbn:ANd9GcTHCrq4cO1W2zb_UK2z5yhw8TQrfmeD5DOoNTLcL1GUIkLoO_L8Γιατί ο παρακάτω μαθητής μηδενίστηκε, αφού απάντησε σωστά σε όλες τις ερωτήσεις...
- Σε ποια μάχη σκοτώθηκε ο Ναπολέων?


- Στην τελευταία του.

- Πού υπογράφηκε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας?

- Στο κάτω μέρος της σελίδας.


- Ποια είναι η κύρια αιτία διαζυγίων?

- Ο γάμος.


- Ποια είναι η κύρια αιτία της αποτυχίας?


- Οι εξετάσεις.

- Τι μοιάζει περισσότερο με μισό μήλο?


- Το άλλο μισό


- Τι δεν μπορείς να φας ποτέ για πρωινό?


- Γεύμα και δείπνο.


- Αν ρίξεις ένα βότσαλο σε μια λίμνη, τι θα συμβεί?


- Θα βραχεί.


- Πώς μπορεί κάποιος να ζήσει 8 μέρες άυπνος?


- Κανένα πρόβλημα. Θα κοιμάται τις νύχτες.


- Πώς μπορείς να σηκώσεις έναν ελέφαντα με ένα χέρι?


- Δεν θα βρεις ποτέ έναν μονόχειρα ελέφαντα.


- Αν έχεις στο ένα χέρι 3 μήλα και 4 πορτοκάλια και στο άλλο χέρι 4 μήλα και 3 πορτοκάλια, τι έχεις?


- Πολύ μεγάλα χέρια.


- Εάν πάρει 10 ώρες σε 8 άντρες να χτίσουν ένα τοίχο, πόση ώρα θα πάρει σε 4 άντρες να τον χτίσουν?


- Μηδέν χρόνο, γιατί είναι ήδη χτισμένος.


- Πώς μπορείς να πετάξεις ένα αυγό σε τσιμεντένιο πάτωμα χωρίς να το σπάσεις?


- Με όποιο τρόπο θέλεις, τα τσιμεντένια πατώματα δεν σπάζουν.


xaxa.gr

Διευκρινήσεις για τον κλειδάριθμο από το υπ. Οικονομικών

 Διευκρινήσεις για τον κλειδάριθμο από το υπ. Οικονομικών
Οδηγίες και προθεσμίες από το υπουργείο Οικονομικών για το πως θα προμηθευτείτε τον κλειδάριθμο για να υποβάλλετε ηλεκτρονικά την φορολογική σας δήλωση.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, ενόψει της αύξησης της υποχρεωτικότητας υποβολής δηλώσεων εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το Οικονομικό Έτος 2012, ενημερώνει για τα ακόλουθα:
1. Όλοι οι κωδικοί πρόσβασης των υφιστάμενων χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ που δεν έχουν προβεί στη διαδικασία λήψης και εισαγωγής κλειδαρίθμου ισχύουν ως έχουν μέχρι τις 31/12/2012. Έτσι, οι φορολογούμενοι μπορούν να προμηθευτούν τους νέους κωδικούς (κλειδάριθμο), καθ’ όλο το έτος χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός.
2. Όσοι φορολογούμενοι υποχρεώνονται για πρώτη φορά σε ηλεκτρονική υποβολή και δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης ή δεν έχουν κάνει αίτηση λήψης κωδικών, θα λάβουν συστημένη επιστολή από τη ΓΓΠΣ με κωδικούς πρόσβασης και κλειδάριθμο.
3. Η διαδικασία λήψης κλειδαρίθμου από τους υφιστάμενους χρήστες, καθώς και ενεργοποίησης κωδικών για νέους χρήστες, συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ ανεξάρτητα από τη διαδικασία αποστολής συστημένων επιστολών από τη ΓΓΠΣ. Οι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από τις ΔΟΥ για τις αιτήσεις που κάνουν για απόκτηση κλειδαρίθμου.
 http://gr.news.yahoo.com

Η ΔΕΗ ...Εισπράττει τέλος που έχει καταργηθεί !!!


Πάμε καλά ρε παιδιά. 
Η ΔΕΗ εισπράττει εδώ και πολλούς μήνες ένα τέλος που έχει καταργηθεί;

Το συγκεκριμένο τέλος μάλιστα...καθορίζετε ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, δηλαδή την κατανάλωση του ρεύματος!

Επικαλούμενη το άρθρο 29 του νόμου 2773 του 1999, η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού χρεώνει κάθε λογαριασμό με ένα ποσό για «υπηρεσίες κοινής ωφέλειας».

Ωστόσο, όπως προκύπτει, από το άρθρο 195 με τις καταργούμενες διατάξεις του νόμου 4001 ο οποίος δημοσιεύτηκε 22 Αυγούστου του 2011, το άρθρο στο οποίο βασίζεται η χρέωση της ΔΕΗ έχει καταργηθεί!
Που σημαίνει ότι εισπράττεται κατά παράβαση της νομοθεσίας, δηλαδή παράνομα, εδώ και πάνω από έξι μήνες!
Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόχειρους υπολογισμούς η ΔΕΗ έχει εισπράξει πάνω από 2 δισ. ευρώ από την παράνομη χρέωση στους λογαριασμούς του ρεύματος!



http://tsimpidas.blogspot.com

Τους «πρόδωσε» και αυτοί τον βασάνισαν, τον σκότωσαν, και τον… έφαγαν!


Ένα απίστευτο έγκλημα διέπραξαν μέλη τής σερβικής μαφίας στην Ισπανία, καθώς δολοφόνησαν, έγδαραν και έφαγαν ένα μέλος τής συμμορίας τους. Όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές τής Ισπανίας, οι γκάνγκστερ, που φέρεται να ανήκουν στην οργάνωση «Ζεμούν Κλαν» τού Βελιγραδίου, ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου....
τον 37χρονο Μίλαν Γιούρισιτς, με ένα σφυρί, έγδαραν το δέρμα του, με ένα μυτερό μαχαίρι αφαίρεσαν τα κόκαλά του και στη συνέχεια «τον πέρασαν» από μηχανή που κάνει κιμά, στο διαμέρισμά τους στη Μαδρίτη.
Μετά τον μαγείρεψαν ενώ με το δέρμα του έφτιαξαν μια μάσκα προσώπου. Αφού τον έφαγαν, πέταξαν τα κόκαλά του στον ποταμό Μανθανάρες τής ισπανικής πρωτεύουσας, όπως αναφέρει το iefimerida.gr
Το έγκλημα ομολόγησε ένα άλλο μέλος της συμμορίας, ο Σρέτκο Κάλινιτς, του οποίου το παρατσούκλι είναι «ο χασάπης», μετά τη σύλληψή του πριν από ένα χρόνο περίπου στην Κροατία.
Οι ισπανικές αρχές βρήκαν αυτήν την εβδομάδα 50 κόκαλα στο ποτάμι και εντόπισαν το σπίτι των βασανιστηρίων. Η αστυνομία πιστεύει ότι ο Γιούρισιτς, τούς πρόδωσε κλέβοντάς τους χρήματα, όμως έγινε αντιληπτός και… το πλήρωσε με τη ζωή του.


http://www.trelokouneli.gr/

Άφιξη του Κώδικα Τροφίμων CODEX ALIMENTARIUS

Μια φωτογραφία 1000 λέξεις... το Codex Alimentarius έκανε την εμφάνιση του και στην Ελλάδα... ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον!!! 
Απαγορεύεται η φύτευση ,εξαιτίας του ότι η "ράτσα" της πατάτας ανήκει μαζί με τα δικαιώματά της σε κάποια εταιρεία ή οποία απαγορεύει την αναπαραγωγή της, κάτι σαν ΑCTA διατροφική, το λεγόμενο "Codex Alimentarius",βάσει του οποίου θα απαγορεύεται μελλοντικά η αναπαραγωγή "τέτοιου τύπου" με.........
κατοχυρωμένη πατέντα αγροτικών προϊόντων.
  
Προσέξτε αυτό είναι το σχέδιο , ο έλεγχος των τροφίμων, ήδη μόνο υβρίδια κυκλοφορούν που ανήκουν σε εταιρείες κι επειδή χωρίς λεφτά ζεις αλλά χωρίς φαγητό όχι, φυλάξτε παλιούς σπόρους που ξαναφύονται και δεν ανήκουν σε εταιρείες,γιατί τα υβρίδια είναι μονοετή και μολύνουν το έδαφος.Είναι σημαντικό να ενισχυθούν όσοι κρατάνε παλιούς σπόρους και να προσπαθήσουμε κι οι ίδιοι να τους αναπαράγουμε.Ο έλεγχος του φαγητού θα βοηθήσει την νέα τάξη να εδραιωθεί.!
  www.ellinikanea.gr

Πέμπτη, Μαρτίου 29, 2012

Ο Μεξικάνος ψαράς...

Ένας μεξικάνος, ήθελε από καιρό να πάει για ψάρεμα σε πάγο. Είχε δει πολλά ντοκυμαντέρ σχετικά, είχε διαβάσει βιβλία, γράφτηκε συνδρομητής σε περιοδικά. Αγόρασε λοιπόν και το σχετικό εξοπλισμό και την έκανε για την κοντινότερη παγωμένη λίμνη. Στερεώνει την ειδική καρέκλα του, βγάζει το ειδικό καλάμι του και φυσικά και το ειδικό πριόνι και ετοιμάζεται να κόψει μια τρύπα στον πάγο.

Ξαφνικά ακούγεται μια φωνή από τον ουρανό:


- ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΑΡΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΟ


Μένει κόκκαλο ο τύπος. Κοιτάει γύρω δεν βλέπει κανέναν. Ανοίγει το θερμός του, βάζει λίγο καφέ και ξαναξεκινάει να κάνει την τρύπα. Πάλι ακούγεται η φωνή:


- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΨΑΡΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΟ.


Ο μεηικάνοςς τα έχει παίξει κανονικά, κοιτάει προς τον ουρανό και λέει:


- Εσύ είσαι Κύριε;


Και η φωνή απαντάει:


- Ο ΕΠΙΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΙΜΑΙ ΡΕ ΒΛΑΚΑ!!!!!


Είναι ένας τύπος, εντελώς μαμάκιας...
, κολλημένος δηλαδή με τη μάνα του. Και κάποια στιγμή αποφασίζει να παντρευτεί.
Η γυναίκα του, του μαγειρεύει, και όταν αυτός γυρίζει από το γραφείο και δοκιμάζει το φαγητό λέει:

- Καλό το φαγητό που μαγείρεψες, γυναίκα, αλλά της μαμάς είναι καλύτερο!
Η γυναίκα του σιδερώνει αλλά όταν αυτός γυρίζει από το γραφείο λέει:
- Καλά σιδερώνεις, γυναίκα, αλλά η μαμά μου τα ρούχα τα κολλάριζε!

Η γυναίκα του συγυρίζει το σπίτι αλλά όταν αυτός γυρίζει από το γραφείο λέει:

- Ωραία έχεις τακτοποιήσει το σπίτι, αλλά η μαμά μου όταν συγύριζε το διακοσμούσε κιόλας...!

Τα παίρνει κι η γυναίκα του μια μέρα, και πάει σε ένα μαγαζί και
αγοράζει κάτι σέξι μαύρα εσώρουχα, ζαρτιέρες, στριγκ κ.λ.π. Σκέφτεται,
θα τα φορέσω, θα ανάψω κεριά, θα βάλω απαλή μουσική και θα τον περιμένω.
Τι στο καλό, θα την ξεχάσει τουλάχιστον για απόψε τη μάνα του...

Με το που γυρίζει ο τύπος από το γραφείο βλέπει τα φώτα στο σπίτι
κλειστά, και τη γυναίκα του με τα μαύρα εσώρουχα και τρελαίνεται....

- Γιατί φοράς μαύρα;;; Έπαθε τίποτα η μάνα μου;;;!!!!

Ο πόντιος παπαγάλος

Ποιο είναι το πιο υγιεινό σνακ του κόσμου;

Σίγουρα δεν θα το φανταζόσασταν ποτέ!
Όταν ακούμε υγιεινά σνακ το μυαλό μας πάει αυτόματα σε προϊόντα ολικής αλέσεως, φρούτα, γιαούρτια κλπ. Το «πιο υγιεινό σνακ του κόσμου» όμως, δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά.
Η Kerri-Ann Jennings,

υπεύθυνη σύνταξης του περιοδικού Eating Well και εξειδικευμένη διατροφολόγος και επιστήμονας, λέει πως αν θέλουμε ένα υγιεινό σνακ μέσα στην μέρα η καλύτερη επιλογή είναι... το ποπ κορν.
Και εξηγεί:
«Είναι ολικής αλέσεως. Ο όρος
«ολικής αλέσεως» μπορεί να έχει συνδυαστεί με φρατζόλες ψωμιού και μπολ με βρώμη και δημητριακά, αλλά το ποπ κορν ανήκει και αυτό στην ίδια κατηγορία. Για την ακρίβεια, όσοι τρώνε ποπ κορν παίρνουν 250% περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως στην διατροφή τους από αυτούς που δεν τρώνε καθόλου. Και ακριβώς όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα ολικής αλέσεως, το τραγανό ποπ κορν έχει πολλές φυτικές ίνες (οι γυναίκες χρειάζονται 25γρ. ημερησίως και οι άντρες 38γρ.). Εκτός αυτού, είναι χαμηλό σε λιπαρά και προσφέρει αρκετές πρωτεΐνες. Δυο-τρεις κούπες ποπ κορν έχουν 4γρ. φυτικών ινών, σχεδόν 4γρ. πρωτεΐνης και περίπου 1γρ. λίπους και περιέχουν 110 θερμίδες. Αυτός ο συνδυασμός το κάνει ένα σνακ με μεγάλη ενέργεια η οποία μένει στο σώμα».
Φυσικά, δεν χρειάζεται να σας πούμε πως όλα αυτά ισχύουν όταν το ποπ κορν δεν περιέχει γλυκαντικές ουσίες, καραμέλα, πολύ αλάτι, σοκολάτα και άλλα πρόσθετα συστατικά. Ποιος τα χρειάζεται, όμως, όταν είναι από μόνο του ένα υπέροχο τραγανό, ανάλαφρο και γευστικό σνακ; Ειδικά μετά τα λεγόμενα της Jennings, μάλλον κανείς.Queen.gr
 http://epirus-tv-news.blogspot.com

ΠΡΟΣΟΧΗ στις λάμπες οικονομίας! (φωτογραφίες σόκ)

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ: ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΜΗΝ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ  ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΜΗΝ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ
 Που είναι οι αθώες λάμπες πυρακτώσεως. Τελικά μεγάλη μπίζνα η ¨οικολογία¨.
Αντί να καίμε λίγο παραπάνω ρεύμα, όπως ισχυρίζονται οι ¨επιστήμονες-μπίζνεσμαν¨, μολύνουμε τον πλανήτη με τον υδράργυρο, την ίδια στιγμή που καταργήθηκε (ο υδράργυρος) από τα θερμόμετρα. Έτσι κάθε σπίτι αντί του ενός θερμομέτρου (υδραργύρου) , έχει ας πούμε 5 έως 15 λάμπες (υδραργύρου). Οι σοφοί μπίζνες-οικολόγοι σίγουρα θα τις αντικαταστήσουν με κάτι ακριβότερο και αρχικά οικολογικό, αφού θα μας κρύψουν του κινδύνους του νέου προϊόντος. Επιστήμονες χωρίς συνείδηση και οικολόγοι χωρίς οικολογική ευαισθησία. Στις 10 Φεβρουαρίου 2011 κάποιος ανέβηκε σε μια καρέκλα για να αλλάξει μια καμένη λάμπα.
Η λάμπα ήταν απ αυτές τις καινούριες οικονομίας που έχουν υδράργυρο μέσα (γι αυτό και πρέπει να ανακυκλώνονται όταν καίγονται).Η λάμπα ήταν ζεστή ακόμα και προφανώς του γλίστρησε και πέφτοντας στο πάτωμα έγινε κομμάτια (κάτι που μπορεί να συμβεί σε όλους μας).Κατεβαίνοντας από τη καρεκλά ο τύπος έκανε το λάθος και πάτησε τα γυαλιά ενώ ήταν ξυπόλητος!Το αποτέλεσμα ήταν να… δηλητηριαστεί το πόδι του από τον υδράργυρο!Πέρασε 2 βδομάδες στην εντατική με το φόβο να του ακρωτηριάσουν το πόδι.Προς το παρόν του έχουν βάλει μια αντλία που απορροφά τον νεκρό ιστό του ποδιού!Αν αντέχετε δείτε το τις σχετικές φωτογραφίες!


Η αντλία που απορροφά τον νεκρό ιστό του ποδιού
Γι αυτό πρέπει να δίνετε προσοχή σ αυτές τις λάμπες, κι αν τύχει και σπάσουν, σε καμιά περίπτωση μη πλησιάσετε και το εισπνεύσετε, ούτε να μαζέψετε τα γυαλιά με την ηλεκτρική σκούπα!Περιμένετε 15 λεπτά να κατασταλάξει το αέριο με τη σκόνη της λαμπάς και σκουπίστε το πάτωμα με απλή σκούπα, βαλτέ τα κομμάτια σε πλαστικό σακουλάκι και ΜΗ το πετάξατε στα απλά σκουπίδια!
attikanea.blogspot.com
  www.ellinikanea.gr

Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2012

Πνιίγομαι...!!!


Μια μέρα ένα δύτης απολάμβανε τον υδάτινο κόσμο, 6-7 μέτρα κάτω απ την επιφάνεια της
θάλασσας. Παρατήρησε έναν τύπο, που ήταν στον ίδιο βάθος με αυτόν, αλλά χωρίς συσκευή
κατάδυσης. Ο δύτης κατεβαίνει στα 15 μέτρα και, λίγο αργότερα, τον ακολούθησε κι ο
τύπος. Ο δύτης κατεβαίνει καμιά 10αριά μέτρα ακόμη, από κοντά κι ο τύπος. Τον
πλησιάζει ο δύτης, βγάζει την ειδική πλάκα με τη ειδική, αδιάβροχη κιμωλία και
γράφει:
«Πώς καταφέρνεις και κατεβαίνεις σε τέτοιο βάθος, χωρίς συσκευή;»
Και ο τύπος συμπλήρωσε από κάτω:
«Πνίγομαι, μαλάκα!»

Βρείτε δουλειά σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 Βρείτε δουλειά σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μπορεί μέχρι πρόσφατα να μην ήταν ιδιαίτερα γνωστό στην Ελλάδα αλλά πλέον το δίκτυο Eures, την πύλη εύρεσης δουλειάς σε χώρες-μέλη της Ε.Ε., τραβά όλο και περισσότερο την προσοχή όσων ψάχνουν δουλειά καθώς τα ποσοστά της ανεργίας ανεβαίνουν.

Στην πύλη Eures κοινοποιούνται οι αγγελίες των εταιρειών μέσω του ΟΑΕΔ της κάθε χώρας, οι οποίες αφορούν αρκετές ειδικότητες τόσο για μόνιμη όσο και για εποχιακή απασχόληση και περιλαμβάνουν όλες τις πληροφορίες για τα απαραίτητα προσόντα και την υποβολή αιτήσεων.
Αυτή την ώρα «τρέχουν» σχεδόν 1,5 εκατομμύριο αγγελίες επιχειρήσεων που αναζητούν εργαζόμενους ενώ σε κάθε χώρα η ζήτηση αφορά διαφορετικές ειδικότητες.
Όποιος αναζητεί δουλειά μέσω Eures είναι καλό να ξέρει τη γλώσσα του κράτους στο οποίο θέλει να εργαστεί. Μόνο στις θέσεις ανειδίκευτου εργάτη αυτό μπορεί να παρακαμφθεί ενδεχομένως με καλή γνώση αγγλικών.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το 00800 3222112 (στα ελληνικά ή να έρθουν σε επαφή με τους συμβούλους του ΟΑΕΔ που ασχολούνται με το Eures στην Ελλάδα.
Για την ιστοσελίδα στα ελληνικά δείτε εδώ
http://epirus-tv-news.blogspot.com

Εκπαίδευση κυνηγών και οδηγών για παροχή πρώτων βοηθειών

Εκπαίδευση κυνηγών και οδηγών  για παροχή πρώτων βοηθειών

Τη διοργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων για την εκπαίδευση των κυνηγών και των επαγγελματιών οδηγών στην παροχή πρώτων βοηθειών αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου. Με τη συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του ΕΚΑΒ, υπηρεσιών Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου θα οργανωθεί το σχετικό εκπαιδευτικό σεμινάριο.
Στη σημασία της άμεσης επέμβασης με την παροχή πρώτων βοηθειών σε έκτακτα περιστατικά, όπως για παράδειγμα στα ατυχήματα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης (αρμόδιος για θέματα Υγείας) κ. Οδυσσέας Πότσης. Τη σχετική εισήγηση πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης (αρμόδιος για θέματα Μεταφορών) κ. Γιάννης Καραμπίνας.
Ο κ. Καραμπίνας ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής πως οι ενημερωτικές συναντήσεις χωρίζονται σε τρία στάδια: το πρώτο στάδιο αφορά την εκπαίδευση για την παροχή πρώτων βοηθειών με τη συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του ΕΚΑΒ και του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Το δεύτερο στάδιο αφορά την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης με τη συνδρομή των υπηρεσιών Υγείας, της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων, του Δασαρχείου και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ το τρίτο στάδιο περιλαμβάνει την ενημέρωση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων σχετικά με τους σκύλους φύλαξης και τα κυνηγόσκυλα.
Μάλιστα, ο κ. Γιάννης Καραμπίνας κατέθεσε πρόταση στην Επιτροπή για την προαιρετική συμμετοχή των νέων οδηγών σε αντίστοιχα σεμινάρια εκπαίδευσης για την παροχή πρώτων βοηθειών με τη συνδρομή του τοπικού παραρτήματος του ΕΕΣ.
Τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου εξέφρασαν ο διευθυντής της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Ηπείρου, Λευκάδας και Κέρκυρας κ. Β. Παπαδιώτης, η πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων του ΕΕΣ κ. Μ. Παπαδοπούλου, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων κ. Γρ. Γκίκας, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Ιωαννίνων κ. Μ. Ψήνας, ο πρόεδρος της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου κ. Π. Τσιλίκης, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Ευ. Λύτρας και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Τουριστικών Λεωφορείων κ. Δ. Ζήκος. 
 http://pamepreveza.gr

Τρίτη, Μαρτίου 27, 2012

Η σαρανταποδαρούσα...


Μπαίνει ένας τύπος σε ένα Pet Shop:
- Γεια σας, θέλω να αγοράσω ένα παράξενο ζώο.
- Έχουμε έναν...
παπαγάλο που μιλάει ελληνικά, του λέει ο υπάλληλος.
- Ναι, σιγά, αυτό το έχουν όλοι... Εγώ σου λέω θέλω κάτι πολύ παράξενο.
- Εεε, έχουμε και μια σαρανταποδαρούσα που μιλάει ελληνικά(!)
- Σοβαρά μιλάς; Αυτό μάλιστα, είναι παράξενο ζώο, λέει ο τύπος, θα την πάρω.

Την αγοράζει, πάει σπίτι, την βάζει σε μια γυάλα, βάζει νερό, φαγητό, και άλλα διάφορα και πάει και αράζει.

Σε κάποια φάση τον παίρνει τηλέφωνο ένας φίλος του και κανονίζουν να πάνε για μπίρες. Οπότε εκεί που ετοιμαζόταν ο τύπος, σκέφτεται να δοκιμάσει την «καινούργια αγορά» που έκανε και γυρνάει στην σαρανταποδαρούσα και της λέει:
- Θα πάω για μπίρες, θα 'ρθεις;

Τίποτα η σαρανταποδαρούσα.

Μετά από λίγο, ξανά:
- Θα πάω για μπίρες, θα 'ρθεις;

Ξανά, τίποτα η σαρανταποδαρούσα.

Περνάει λίγη ώρα ακόμα, και της ξαναλέει:
- Θα πάω για μπίρες, θα 'ρθεις;
Ξανά, τίποτα η σαρανταποδαρούσα.
Με τα πολλά αφού έχει ετοιμαστεί και ειναι με το κλειδί στο χέρι, ξαναγυρνάει στη σαρανταποδαρούσα και της ξαναλέει:
- Θα πάω για μπίρες, θα 'ρθεις;
Και η σαρανταποδαρούσα:
- Σ'ΑΚΟΥΣΑ ΡΕ Μ....Α! ΤΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝΩΩΩ!!!!!

Οι οπαδοί του Μαγδεμβούργου δείχνουν τον δρόμο προς τα δίχτυα

 
Μαγδεμβούργο, Γερμανία
Τους χειροκρότησαν, τους εμψύχωσαν, τραγούδησαν τον ύμνο της ομάδας τους, αλλά... τζίφος! Οι οπαδοί του Μαγδεμβούργου έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βοηθήσουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους να σκοράρουν, έπειτα από πέντε αγώνες επιθετικής αφλογιστίας, αλλά εκείνοι τίποτα. 
Έτσι, ορισμένοι από τους φανατικούς φιλάθλους της ομάδας που βρίσκεται στην προτελευταία θέση ερασιτεχνικής κατηγορίας της Γερμανίας, αποφάσισαν να πικάρουν τους παίκτες τους, κρατώντας κίτρινα και πράσινα βέλη πίσω από το αντίπαλο τέρμα, προσπαθώντας να τους υπενθυμίσουν τον δρόμο προς τα δίχτυα! 
Η φωτογραφία, αλλά και το βίντεο είναι από το «πέταλο» της εξέδρας, με τους οπαδούς του Μαγδεμβούργου σε πραγματικά μεγάλη έμπνευση...
http://sports.in.gr

Μπαλέτο σε αργή κίνηση

Μπαλέτο σε αργή κίνηση
Χορευτικές φιγούρες στο μπαλέτο που καταγράφονται με ρυθμό 1000 frames per second.

Απίστευτες εικόνες με παγωμένο ποταμό!


Εκπληκτικό θέαμα...

Δευτέρα, Μαρτίου 26, 2012

ΑΝΕΚΔΟΤΟ:Η γιαγιά και ο ανώμαλος!


Είναι μία γιαγιά στο σπίτι της και βλέπει από το παράθυρό της έναν τύπο στον κήπο της ο οποίος την παίζει ασταμάτητα.

Παίρνει λοιπόν τηλέφωνο την αστυνομία:

- Κύριε αστυνομικέ ελάτε γρήγορα. Είναι ένας ανώμαλος Νεοδημοκράτης στον κήπο μου και την παίζει ασταμάτητα.

Και της λέει ο αστυνομικός :

- Καλά, το γεγονός ότι την παίζει το βλέπετε και σας πιστεύω. Το ότι πρόκειται για Νεοδημοκράτη πώς το καταλάβατε;

Και η γιαγιά :

- Αν ήταν Πασόκος θα μας γαμούσε κιόλας!!!!!

http://www.souita.net/

Τρίπολη: Δημοτικό λαχανόκηπο ετοιμάζεται να λειτουργήσει ο δήμος

Δημοτικό λαχανόκηπο ετοιμάζεται να κατασκευάσει ο δήμος Τρίπολης, στην προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να έρθουν σε επαφή με τη γη, αλλά και να τους βοηθήσει στο πλαίσιο αντιμετώπισης των οικογενειακών δαπανών, αφού θα μπορούν να καλλιεργούν λαχανικά με βιολογικό τρόπο. Πρόθεση του δήμου είναι η διάθεση, έναντι συμβολικού τιμήματος από 40 έως 50 ευρώ ετησίως, αγροτεμαχίων 75 ως 100 τμ το καθένα, σε μία συνολική έκταση 20.000 τμ στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τρίπολης και πολύ κοντά στη πόλη, με διαδρόμους προσέγγισης, παροχή νερού και πλήρη επιστημονική υποστήριξη από τους γεωπόνους του δήμου. Δικαίωμα στο λαχανόκηπο έχουν όλοι οι δημότες της Τρίπολης, με την προϋπόθεση να είναι μόνιμοι κάτοικοι, να μην χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα ή λιπάσματα και να καλλιεργούν λαχανικά με βιολογικό τρόπο για αποκλειστικά ατομική χρήση...

Βρέθηκαν οστά άγνωστου είδους ανθρώπου

Τα απολιθωμένα οστά τουλάχιστον τριών ατόμων που ανακαλύφθηκαν σε σπήλαιο της Κίνας και χρονολογούνται από τη λίθινη εποχή ανήκουν σε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα ανθρώπινο είδος, αποκαλύπτει η μελέτη μιας διεθνούς ομάδας επιστημόνων που δόθηκε στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ.

Η ανάλυση των οστών έδειξε ότι τα άτομα αυτά είχαν ανθρώπινα ανατομικά χαρακτηριστικά, αρχαϊκά και σύγχρονα ταυτόχρονα, υπογραμμίζουν οι
παλαιοανθρωπολόγοι, η έκθεση των οποίων δημοσιεύεται στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση PloS One.

Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται στην
Ανατολική Ασία ένα νέο είδος το οποίο να έχει ζήσει σε μια τόσο κοντινή με τη δική μας περίοδο. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι τα άτομα αυτά έζησαν περίπου 14.500-11.500 χρόνια πριν από την εποχή μας.

Η ανακάλυψη των απολιθωμάτων φωτίζει ένα στάδιο της ανθρώπινης εξέλιξης αλλά και την έναρξη του
εποικισμού της Ασίας. Το νέο είδος θεωρείται ότι χρονικά συνέπεσε με τους σύγχρονους ανθρώπους οι οποίοι ζούσαν όταν ξεκίνησε στην Κίνα η καλλιέργεια της γης.

Οι παλαιοανθρωπολόγοι, επικεφαλής των οποίων ήταν οι καθηγητές
Ντάρεν Κάρνο του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας και ο Τζι Σουεπίνγκ του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας του Γιουνάν, εμφανίζονται πολύ συγκρατημένοι όσον αφορά την ταξινόμηση των οστών, ακριβώς επειδή παρουσιάζουν μια σπάνια σύνθεση ανατομικών χαρακτηριστικών.

"Θα μπορούσαν να ανήκουν σε είδη άγνωστα μέχρι σήμερα που έζησαν μέχρι το τέλος της εποχής των παγετώνων, πριν από 11.000 χρόνια", είπε ο Κάρνο.


"Θα μπορούσαν επίσης να προέρχονται από
σύγχρονες ανθρώπινες φυλές, άγνωστες μέχρι πρότινος, που μετακινήθηκαν από την Αφρική στην Ασία νωρίτερα και δεν συνεισέφεραν γενετικά στους σημερινούς πληθυσμούς", πρόσθεσε.

Τα απολιθωμένα λείψανα εντοπίστηκαν το 1989 από αρχαιολόγους στο σπήλαιο του
Μαλουντόνγκ που βρίσκεται κοντά στο Μενγκζί, στην επαρχία Γιουνάν. Μια ομάδα επιστημόνων αποτελούμενη από πέντε Κινέζους και πέντε Αυστραλούς ερευνητές άρχισε να τα μελετά το 2008. http://www.nooz.gr

Αντι-αλκοολικό χάπι


Θετικά είναι τα αποτελέσματα των δοκιμών που διεξάγονται για ένα νέο χάπι που στοχεύει στην παρεμπόδιση της κατανάλωσης αλκοόλ. Το χάπι (nalmefene) που αναπτύσσει η εταιρία Lundbeck επεμβαίνει στο κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου και μειώνει την επιθυμία κατανάλωσης αλκοόλ.
Η επιστημονική κοινότητα υποδέχτηκε θετικά τη δημιουργία του νέου φαρμάκου αφού όπως φαίνεται...
 είναι πιο ανώδυνο και πιθανώς πιο λειτουργικό στην καταπολέμηση του αλκοολισμού από τα υπάρχοντα φάρμακα. Υπάρχουν φάρμακα που απευθύνονται σε άτομα εθισμένα στο αλκοόλ και αυτό που κάνουν είναι να τους κάνουν να νιώθουν άρρωστοι όταν πίνουν αλκοόλ.

Στις δοκιμές οι εθελοντές (άτομα εθισμένα στο αλκοόλ) έπαιρναν ένα χάπι κάθε φορά που υπήρχε πιθανότητα να καταναλώσουν αργότερα αλκοόλ. Τόσο η ομάδα που λάμβανε το χάπι όσο και εκείνη που έπαιρνε το εικονικό φάρμακο έκαναν παράλληλα και ψυχοθεραπεία για να ενισχυθεί η προσπάθεια απεξάρτησής τους. Ανάμεσα στις παρενέργειες που παρουσιάστηκαν είναι κόπωση, ζαλάδα, ναυτία, διαταραχές του ύπνου, ρίγη και εφίδρωση.


Σημαντικός περιορισμός της κατανάλωσης


Μετά από έξι μήνες ο μέσος όρος ημερήσιας κατανάλωσης αλκοόλ των ασθενών έπεσε από τα 84 γρ. στα 30 γρ. την ημέρα. Πριν την έναρξη της θεραπείας κάθε ασθενής έκανε μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ 19 μέρες τον μήνα. Το χάπι σε συνδυασμό με τη ψυχολογική υποστήριξη περιόρισε σε επτά τις ημέρες αυξημένης κατανάλωσης αλκοόλ.


Στις δοκιμές έλαβαν μέρος 604 άτομα με προβλήματα εθισμού στο αλκοόλ από την Αυστρία, τη Φιλανδία, τη Γερμανία και τη Σουηδία. Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ψυχιατρικής Ενωσης που έγινε στην Πράγα. Οι δοκιμές του νέου χαπιού συνεχίζονται και δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε θα υποβληθεί αίτηση για την έγκρισή του.

 
ΠΗΓΗ: krasoda

Κυριακή, Μαρτίου 25, 2012

Kορυφαίο ανέκδοτο με τον Σταυρό...και τον Ακροβάτη!


Σε μια ενορία ήταν ένας παπάς που είχε ένα μικρό γιο. Μια μέρα, ο γιός του βγήκε μπροστά στην εκκλησία και πουλούσε εικόνες και φυλαχτά. Κάποια στιγμή περνά ένας τύπος και βλέπει τον πάγκο με τις εικόνες. Δείχνοντας, λοιπόν την εικόνα της Παναγίας, λέει στο παιδί:- Η μανταμίτσα πόσο κάνει;
Τι να κάνει το παιδί, μπαίνει στην εκκλησία και λέει στον παπά:
- Μπαμπά, είναι ένας έξω που αποκάλεσε την Παναγία "μανταμίτσα" και θέλει να αγοράσει την εικόνα!
- Να μη πουλήσεις,παιδί μου, εικόνα σε αυτόν τον ιερόσυλο! Πες του οτι κάνει 5000 ευρώ.
Βγαίνει λοιπόν έξω το παιδί και λέει την τιμή.
- Α, πολύ ακριβή! λέει ο τύπος. Τότε δείχνει μια εικόνα με το Μυστικό Δείπνο και λέει:
- Πόσο έχει το τσιμπούσι;
Μπαίνει ξανά στην εκκλησία το παιδί και λέει στον παπά τι έγινε.
- Να μην την πουλήσεις, παιδί μου, λέει ο παπάς. Πες του ότι κάνει 6000 ευρω!
Βγαίνει ξανά έξω το παιδί και λέει την τιμή.
- Α, πολύ ακριβή, δεν την αγοράζω! Πόσο κάνει αυτός ο σταυρός; ρωτά ξανά ο τύπος δείχνοντας έναν ξύλινο σταυρό, που είχε επάνω το Χριστό.
Μπάινει για τρίτη φορά στην εκκλησία το παιδί και λέει τι έγινε στον παπά.
- Να τον πουλήσεις τον σταυρό, παιδί μου! λέει ο παπάς. Αφού τον αναγνώρισε!
Βγαίνει έξω το παιδί και λέει στον άνθρωπο που περίμενε:
- 6 ευρώ κάνει ο σταυρός.
- Μαζί με τον ακροβάτη;;;

Κάθε πόλη της Ελλάδας έχει διαφορετική ώρα στην πραγματικότητα....


Την Κυριακή 25 Μαρτίου, οι δείκτες των ρολογιών μας πάνε μία ώρα μπροστά να εναρμονιστούν στη...
"θερινή ώρα" όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται.
Η θερινή και η χειμερινή ώρα ισχύουν ταυτόχρονα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και αλλάζουν κάθε τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και του Οκτωβρίου αντίστοιχα και έχουν ως ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, αφού με αυτόν τον τρόπο επωφελούμαστε περισσότερες ώρες το φως της ημέρας.
Κάθε πόλη της Ελλάδας έχει... άλλη ώρα!
Για αιώνες ο άνθρωπος υπολόγιζε την ώρα με βάση τις θέσεις του Ήλιου. Με το σκεπτικό πως όταν ο Ήλιος μεσουρανεί τότε είναι μεσημέρι, θα έπρεπε κανονικά η κάθε περιοχή να έχει την δική της ώρα.
Στην ουσία δηλαδή ακόμη και πόλεις μέσα στην ίδια χώρα, ανάλογα με την γεωγραφική τους θέση θα είχαν διαφορετική ώρα, αφού ο Ήλιος κατά τη διάρκεια της ημέρας περνάει σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, πάνω από διαδοχικά γεωγραφικά μήκη, άρα οι στιγμές που μεσουρανεί είναι και αυτές διαφορετικές.
Στην πράξη λοιπόν, δεχόμαστε πως ολόκληρη η Ελλάδα ακολουθεί "ώρα Αθήνας", αλλά αν παρατηρήσουμε πιστά τις φάσεις του Ήλιου, θα διαπιστώσουμε πως όταν στην πρωτεύουσα είναι μεσημέρι, δεν ισχύει το ίδιο για την συμπρωτεύουσα. Λόγω διαφορετικής γεωγραφικής θέσης, η ώρα των νησιών του Αιγαίου διαφέρει -με βάση τον Ήλιο- από εκείνη του Ιονίου και της βόρειας Ελλάδας από την ώρα της Κρήτης και οι διαφορές μπορεί να φτάσουν και τα 15 λεπτά.
Ποιός εμπνεύστηκε την "αλλαγή ώρας"
Η ιδέα της αλλαγής ώρας δύο φορές τον χρόνο, αποδίδεται στον Βενιαμίν Φραγκλίνο, ο οποίος φέρεται να την διατύπωσε για πρώτη φορά το 1784, αν και λίγο παραποιημένη. Συγκεκριμένα, σε μία επιστολή του που δημοσιεύθηκε σε μία γαλλική εφημερίδα, έκανε την πρόταση οι άνθρωποι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να ξυπνούν και να προσέρχονται στις εργασίες τους μία ώρα νωρίτερα, ώστε να υπάρχει διαθέσιμο περισσότερο φυσικό φως κατά τους θερινούς μήνες και να μην ανάβουν τα φώτα νωρίτερα. Ο Φραγκλίνος, στην ουσία πρότεινε αντί να αλλάζουν οι δείχτες του ρολογιού να αλλάζουν οι άνθρωποι τα ωράριά τους, με στόχο πάντα την εξοικονόμηση ενέργειας!
Η εφαρμογή της αλλαγής ώρας πάντως, ξεκινάει στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά τη διάρκεια του οποίου ισχύει προκειμένου να εξοικονομηθούν ενεργειακοί πόροι αλλά και για να συντονίζονται καλύτερα οι πολεμικές επιχειρήσεις στα διάφορα σημεία του πλανήτη. Το μέτρο διακόπτεται μαζί με τον πόλεμο για να ξανακάνει την εμφάνισή του στον Β' Παγκόσμιο.
Πότε καθιερώθηκε στην Ελλάδα
Ήταν 1973 όταν ο πλανήτης έζησε μία από τις χειρότερες ενεργειακές κρίσεις στην μέχρι τότε ιστορία της. Μία από τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την αντιμετώπισή της ήταν και η μόνιμη καθιέρωση της αλλαγής ώρας. Η χώρα μας εναρμονίστηκε στις ευρωπαϊκές αποφάσεις και δέχτηκε να εφαρμόζει το μέτρο το οποίο όμως για τα επόμενα 20 χρόνια ίσχυε σε διαφορετικούς μήνες για τα διάφορα σημεία της Ευρώπης.
Ποια είναι η "κανονική ώρα".
"Κανονική" ώρα θεωρείται η λεγόμενη "χειμερινή". Η θερινή ώρα, που θα ισχύσει από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου φέρνοντας τα ρολόγια μία ώρα μπροστά, θεωρείται "ανθρώπινο κατασκεύασμα". Η πραγματική χρησιμότητά της αμφισβητείται έντονα από πολλές χώρες και ειδικούς.

Έθιμα της 25ης Μαρτίου και η ιστορία του... μπακαλιάρου

Έθιμα της 25ης Μαρτίου και η ιστορία του... μπακαλιάρου

Με ξεχωριστές εκδηλώσεις και έθιμα γιορτάζουν την 25η Μαρτίου οι κάτοικοι ορισμένων...
περιοχών της Ελλάδας, καθώς δεν περιορίζονται μόνο σεθείες λειτουργίες, καταθέσεις στεφάνων και παρελάσεις.
Συγκεκριμένα, στο Ελατοχώρι του νομού Πιερίας, την παραμονή του Ευαγγελισμού, ομάδες μικρών παιδιών και νεαρών

ατόμων, έχοντας κρεμασμένα στο λαιμό κουδούνια από τα κοπάδια των προβάτων και κρατώντας στα χέρια φωτιές, γυρίζουν στους δρόμους του χωριού.

Σε κάθε σπίτι χτυπούν δυνατά τα κουδούνια, κάνοντας εκκωφαντικό θόρυβο και φωνάζοντας δυνατά να «φύγουν τα φίδια, να φύγουν οι σαύρες, έρχεται ο Ευαγγελισμός με το σπαθί στο χέρι», ενώ στη συνέχεια συγκεντρώνονται στην πλατεία του χωριού και στήνουν μεγάλο γλέντι με κρασί και εδέσματα.

«Το έθιμο κρατάει από την εποχή της τουρκοκρατίας έως και σήμερα. Τα παιδιά γυρνούν σε όλο το χωριό, ενώ οι μεγαλύτεροι μαζεύουμε κέδρα στην πλατεία του χωριού. Εκεί ανάβουμε μεγάλες φωτιές και πηδάμε πάνω από τις φλόγες, ενώ καλωσορίζουμε την άνοιξη με χορούς και παραδοσιακά τραγούδια», ανέφερε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ελατοχωρίου Νικόλαος Γκλάρας.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε περιοχές της Ηπείρου, την παραμονή του Ευαγγελισμού. Τα παιδιά ξεχύνονται στα χωράφια, χτυπώντας κατσαρόλες και άλλα μαγειρικά σκεύη. Έτσι, ο θόρυβος διώχνει τα φίδια, που την συγκεκριμένη ημέρα ξυπνούν από τη χειμερία τους νάρκη.

Αντίθετα, στη Σκιάθο, το νησί των Σποράδων, τα τελευταία χρόνια αναβιώνουν την 25η Μαρτίου τα έθιμα «εωθινό» και «λαμπαδηφορία». Το εωθινό σημαίνει το εορταστικό ξύπνημα του νησιού, ανήμερα της γιορτής, στις 5 η ώρα το πρωί. Σε αυτή την εκδήλωση γιορτάζεται η Απελευθέρωση του Γένους.

Η λαμπαδηφορία γίνεται στις 8:30 το βράδυ, όπου μαθητές και ενήλικες ξεχύνονται στους δρόμους με λαμπάδες και κεριά. Πρόκειται για ένα έθιμο που πηγάζει από τα χρόνια της τουρκοκρατίας και συνδυάζει την ανάσταση του Χριστού με την ανάσταση του Γένους, παραλληλίζοντας το Άγιο Φως με το φως της ελευθερίας.

Η ιστορία του μπακαλιάρου

Ως έθιμο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου καθιερώθηκε και ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά. Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, η Εκκλησία επέτρεπε στους πιστούς να φάνε ψάρι μόνο δύο φορές, του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων.

Η ιστορία του μπακαλιάρου ξεκινάει με την εποχή των Βίκινγκς, όπου πρωτοεμφανίστηκε σαν εμπορικό προϊόν περί το 800 μ.Χ.

Πρώτοι τον πάστωσαν οι Βάσκοι, που ξεκίνησαν το εμπόριο του μπακαλιάρου από το Μεσαίωνα και τον ονόμασαν «ψάρι του βουνού», ενώ στην Ελλάδα, ήρθε τον 15ο αιώνα και στο ελληνικό τραπέζι μπήκε κατά τη διάρκεια της σαρακοστιανής νηστείας.

Με εξαίρεση τα νησιά, όπου υπήρχε πάντα φρέσκο ψάρι, στην υπόλοιπη Ελλάδα ο παστός μπακαλιάρος ήταν η φθηνή και εύκολη λύση. Ιστορικά, εκείνοι που έστελναν στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες μπακαλιάρου ήταν οι Άγγλοι, οι οποίοι τον αντάλλασσαν με σταφίδες.
 http://tsekouratoi.blogspot.com

Αγόρασε ΜΟΝΟ Ελληνικά προιόντα!

Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δις ευρώ.!!!!!

Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υποτίθεται ότι...
θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 18 δις για τέσσερα χρόνια. Στροφή στο ελληνικό τρόφιμο, στο ελληνικό ποτό, στροφή στον Έλληνα παραγωγό.
Και σιγά-σιγά, στροφή στο ελληνικό ρούχο και το ελληνικό παπούτσι.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ BARCODE ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 520 !!!

Βέβαια το 520 σημαίνει ότι συσκευάστηκε στην Ελλάδα άρα δεν φτάνει μόνο το 520 αλλά και τσεκάρισμα από που ειναι το προιόν!!
-------------------------------------------------

Παρεπιπτώντως αν δείτε barcode να ξεκινάει με 400, 401, 402, 403 κ.λπ. έως και 440 τότε το προϊόν είναι γερμανικό !!!!

Μποϊκοτάζ άμεσο στα γερμανικά προϊόντα !!! Αναίμακτο αλλά ισχυρό το κόλπο.

...ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΨΑΞΤΟ... (Αντίγραψέ το και εσύ στον τοίχο σου, να δουν όλοι)
---------------------------------------------------

Ας μειώσουμε λίγο την ποσότητα ίσως και την ποιότητα οπου αυτό χρειαστεί προκειμένου να προτιμήσουμε το ελληνικό.
Προτιμούμε τα μπακάλικα και όχι τις ξένες αλυσίδες οι οποίες χρωστούν εκατοντάδες εκατομύρια στους μικροπρομηθευτές τους
.
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ!!!!

Αν είσαι Blogger του Internet ή του facebook βάλε την υπογραφή της ομάδος σου από κάτω και συνέβαλλε και συ σ'αυτή την κίνηση διάδωσης.
 http://tyxaiodenomizo.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... }, 10);